Abcoude geeft 2-0 weg tegen NVC

In de thuiswedstrijd tegen koploper NVC uit Naarden heeft FC Abcoude de winst uit handen gegeven. Na 54 minuten stond de thuisploeg op een riante 2-0 voorsprong, maar die werd in amper tien minuten daarna teniet gedaan. Even leek het erop dat NVC in de slotfase nog met de volle winst huiswaarts zou gaan, maar dat doelpunt werd afgekeurd. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De echte winnaars op sportpark De Hollandse Kade waren de toeschouwers, want die kregen een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. Gedurende de eerste helft was NVC weliswaar meer aan de bal, maar de beste kansen waren voor FC Abcoude. De eerste mogelijkheden zijn er al vanaf het begin van de wedstrijd.

Voor NVC doet de eerste goede mogelijkheid zich toch pas voor in de 14e minuut. Een overtreding op het middenveld op Fabian van de Bunt wordt niet bestraft. NVC mag door. Een hard schot van Franklin de Jong wordt prima gestopt door Jeffrey IJmker. Drie minuten wordt Immanuelson Duku van Abcoude in de diepte aangespeeld. Hij kan alleen op keeper Gijs Roelofsen van NVC af. Binnen de zestien lijkt Duku van achteren te worden aangetikt, maar scheidsrechter Mark van Hesse ziet er niets in. FC Abcoude gebruikt veel de lange bal en probeert om die manier de snelle voorwaartsen te bereiken. Zo ook in de 17e minuut van de wedstrijd. Weer is het Duku die Abcoude op voorsprong kan brengen maar zijn schot gaat over het doel van NVC. In de 33e minuut een gevaarlijke situatie voor het doel van NVC. Vanuit een vrije trap kan Stefan Groen de bal binnen de zestien meter goed neerleggen. De verdediging van NVC schiet de bal bijna in eigen doel. De rebound is voor Ron Weber. Met een omhaal schiet hij de bal over. Drie minuten later opnieuw een goed aanval van Abcoude. Terence Koswel brengt de bal over links richting Martijn Groen. Die bereikt op zijn beurt Immanuelson Duku. Zijn schot is gericht, maar de keeper van NVC brengt redding.

Michael Amoafo richting doel

Het begin van de tweede helft is duidelijk voor Abcoude. De thuisploeg is aanvallender dan in de eerste helft. Die instelling betaalt zich in de 52e minuut uit. Ron Weber speelt Immanuelson Duku aan. Die kan alleen op het doel van NVC af. Zijn schot is zuiver en verdwijnt rechtsboven in het doel. Keeper Gijs Roelofsen is kansloos (1-0). Twee minuten later is het weer raak voor Abcoude. Ditmaal geeft Martijn Groen de bal vanaf rechts voor. De meegelopen Duku wordt binnen de zestien weliswaar geduwd, maar in de lucht kan hij met z’n hakken de bal goed raken (2-0).

Lang kan Abcoude niet van de voorsprong genieten. In de 60e minuut een vrije trap van Kiki Musampa net buiten het strafschopgebied. De bal wordt feilloos ingeschoten (2-1). Drie minuten later een fout in de verdediging van Abcoude. De ploeg krijgt de bal niet goed weg en Steve Promes kan de gelijkmaker voor NVC aantekenen (2-2).

Duku scoort 1-0

De laatste twintig minuten zijn buitengewoon spannend. Het spel ligt aan beide kanten helemaal open en beide ploegen krijgen goede mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. Vlak voor tijd lijkt NVC de wedstrijd alsnog te beslissen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd. De voorzet vanaf rechts gaat over het doel buiten het veld en komt weer terug. Het doelpunt is fraai, maar telt niet. Beide ploegen delen uiteindelijk de punten.

Foto’s en verslag: Rob Baarda