Abcoude geeft ruime voorsprong uit handen tegen Weesp

In de derby tegen streekgenoot FC Weesp, in de tweede klasse B,  hebben persoonlijke fouten FC Abcoude de das om gedaan. Bij de rust stond FC Abcoude op een riante 2-0 voorsprong. Na een kwartier in de tweede ging het echter mis en kon Weesp aan een inhaalrace beginnen. Uiteindelijk gingen de bezoekers met een 2-3 zege richting Weesp.

FC  Abcoude begint goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut komt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Tom Pouw verovert vanuit de verdediging de bal. Hij past scherp naar Jeroen Püttmann die de bal kan doorschuiven op Immanuelson Duku. Op volle snelheid gaat die richting doel van Weesp. Keeper Arno Copier is kansloos op de inzet.

Abcoude blijft voorzichtig en speelt vooral uit de verdediging. Het loert op een counter en laat Weesp toch veel het spel maken. In de 20e minuut is het bijna weer raak uit zo’n counter. Het schot van Jeroen Püttmann gaat rakelings langs het doel van Weesp. Vier minuten later kan Abcoude de voorsprong wel verder uitbreiden. Fabian van de Bunt bereikt Duku op de rechterkant van het veld. Die loopt richting de achterlijn en legt terug op Jeroen Püttmann. Nu is het wel raak (2-0).

Ron Weber (r) in duel met Koen Buddenberg

FC Weesp krabt zich eens goed achter de oren en gaat meer druk zetten. In de 27e minuut een vrije trap van Weesp aan de linkerzijde van het veld ter hoogte van de zestien meter lijn. De harde trap van Jesse Huisstede is zuiver. Keeper Jeffrey IJmker van Abcoude moet zich strekken, maar kan de inzet tot corner verwerken.

Beide ploegen hebben gedurende het laatste kwartier mogelijkheden om nog tot scoren te komen. In de 35e minuut een kopbal van Dennis  Püttmann uit een hoekschop. De inzet verdwijnt net naast het doel van Weesp. In dezelfde minuut een enorme kans voor Weesp. Een hard schot van Koen Buddenberg wordt echter door de keeper van Abcoude gestopt. Vlak voor rust nog ene mogelijkheid voor de bezoekers. Uit een hoekschop verdedigt Ron Weber uit. Hij doet dat onzuiver. De bal komt terecht bij Robert Vermeulen. Die haalt uit, maar zijn schot gaat op over.

Bart Tijnagel (l) wordt op de huid gezeten door Terence Koswal

In de tweede helft zien we direct een aanvallend Weesp. FC Abcoude leunt veel achteruit. Aanvallend kan Abcoude op dat moment niet brengen. In de 56e minuut van de wedstrijd gaat het fout. De goed spelende Tom Pouw maakt een onnodige overtreding binnen de zestien meter. Scheidsrechter Van Damme wijst resoluut naar de stip. Wouter Spanjerberg neemt de strafschop foutloos (2-1).

Abcoude blijft rommelig voetballen. De rust ontbreekt in het spel. Weesp ruikt zijn kans. In de 64e en 69e minuut wisselt trainer Rini van Roon bij Abcoude. Michael Amoafo en Gio Leeflang komen achtereenvolgens in het veld voor Loek Schings en Jeroen Püttmann. Tot echte spelverbetering leiden de wissel aanvankelijk niet. In de 76e minuut is het weer raak voor Weesp. Een snelle aanval over de rechterkant van het veld. De voorzet is scherp en bereikt Jesse Huisstede. Die kopt scherp in en brengt Weesp daarmee op gelijke hoogte (2-2).

Voor de goal van Abcoude

De thuisploeg probeert aanvallend iets mee te brengen, maar gemakkelijk gaat dat niet. Er ontstaan wel wat mogelijkheden maar tot grote kansen leidt dat niet. In de 83e minuut kan Niek Remijn opstomen richting doel van Weesp. Zijn schot is onzuiver en gaat naast. Een minuut later is het Duku die voor Abcoude naast schiet.

In de 85e minuut lijkt het doel voor Abcoude te vallen. Een diepe bal van Weesp. Keeper Jeffrey IJmker komt uit zijn doel, maar grijpt niet resoluut in.  Invaller Doorn kan Weesp op voorsprong zetten en doet dat ook (2-3). De goed leidende scheidsrechter Van Damme trekt behoorlijk wat tijd bij. Weesp probeert tijd te rekken en dat komt keeper Copier nog op een gele kaart te staan.

In de slotfase probeert FC Abcoude er nog een gelijkspel uit te slepen. Tevergeefs. Abcoude verliest zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Helaas waren persoonlijke fouten de oorzaak voor deze nederlaag.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B