Abcoude goed van start

FC Abcoude is het nieuwe seizoen in de 2e klasse B goed begonnen. Met tien man wist de ploeg van trainer Rini van Roon op eigen terrein uiteindelijk met 2-1 van sv Hillegom te winnen. Gemakkelijk ging het allemaal niet. Er werd slordig omgesprongen met balbezit en onzorgvuldig met kansen omgegaan. Maar uiteindelijk telt alleen de winst.

Vol vertrouwen begint FC Abcoude aan de wedstrijd. Het begin is goed zonder dat dit tot doelrijpe kansen leidt. Na vijf minuten is de eerste echte kans voor sv Hillegom. Een voorzet vanaf links wordt scherp ingekopt door Michael van der Ploeg, maar de kopbal gaat net naast. Twee minuten later blundert FC Abcoude achterin. De bal wordt breed gespeeld en komt voor de voeten van Melroy van der Tol. Die schiet net naast.

Direct daarna een snelle uitbraak van FC Abcoude. Over de linkerkant kan Martijn Groen goed opkomen. Binnen de zestien meter speelt hij Michael Amoafo aan, maar die heeft teveel tijd nodig om tot een schot te komen. De wedstrijd zakt wat in.

In de 22e minuut komt FC Abcoude verdient op voorsprong. Eerst schiet Michael Amoafo vanaf rechts de bal hard richting het doel van sv Hillegom. Keeper en verdediging verwerken de inzet niet goed en in de rebound kan Niek Remijn de 1-0 aantekenen. Tien minuten later is Abcoude dichtbij een tweede treffer. Een voorzet van nieuwkomer Immanuelson Duku komt net niet terecht bij de meegelopen Michael Amoafo. Vlak voor rust schiet Abcoude nog op de paal.

Aan het begin van de tweede helft neemt sv Hillegom de touwtjes in handen. Al na twee minuten heeft dat succes. Melroy van der Tol scoort voor sv Hillegom de gelijkmaker (1-1). Nauwelijks een minuut later een uitbraak over rechts van Immanuelson Duku. Die wordt binnen de zestien meter onderuit gehaald. Scheidsrechter Van Loen wijst resoluut naar de penaltystip. Martijn Groen maakt geen fout en schiet voor Abcoude de 2-1 binnen.

Hillegom gaat op jacht naar de gelijkmaker en maakt het Abcoude knap lastig. In de 57e minuut loopt centrale verdediger Ron Weber van Abcoude tegen zijn tweede gele kaart aan. Abcoude moet verder met 10 man. Dat betekent voor Abcoude wat organisatorische wijzigingen. In de 67e minuut wordt aanvaller Duku vervangen door verdediger Robbert de Vries.

FC Abcoude loert nu meer op een counter. In de 73e minuut een overtreding op Dennis Püttmann. De scheidsrechter geeft voordeel en Niek Remijn kan alleen op de keeper van Hillegom af. Zijn lob is onvoldoende zuiver waardoor keeper Daan Ruigrok van Hillegom redding kan brengen.

Het laatste kwartier is hectisch voor het doel van Abcoude. Met man en macht wordt de voorsprong verdedigd. In de blessuretijd van de wedstrijd gaat het nog bijna mis voor Abcoude. Melroy van der Tol krijgt de bal in het strafschopgebied van Abcoude niet onder controle en schiet over.

De eerste drie punten zijn binnen voor FC Abcoude. Volgende week staat de streekderby in en tegen  Weesp op het programma. Het lijkt in de tweede klasse B een heel leuk seizoen te worden.