Abcoude haakt voorlopig af na nederlaag tegen NVC

Abcoude is er niet in geslaagd om aan te sluiten bij de bovenste ploegen in de zondag Tweede klasse B. Op eigen veld verloor het elftal van Joey van Leijenhorst met 0-1 van NVC. Door de nederlaag ziet het NVC over zich heen gaan en zakt Abcoude naar plaats zeven op de ranglijst.

De thuisploeg startte zeer slecht aan de wedstrijd op sportpark Hollandse Kade, want binnen drie minuten kwam NVC op voorsprong. Theo Visser ontsnapt aan de Abcoude verdediging en aan buitenspel en maakte geen fout oog in oog met Abcoude doelman Jeffrey IJmker. Het was een streep door de rekening voor Abcoude, dat na de 0-1 meteen op zoek moest naar de gelijkmaker. In de eerste helft kreeg het meerdere goede kansen, waarvan de beste vanaf elfmeter toen Michael Amoafo in het strafschopgebied ten val werd gebracht door Gilliam Hund. Martijn Groen vond echter de paal op zijn weg en daarmee bleef de 0-1 stand intact. Ook na de gemiste penalty bleef Abcoude via het veldspel op zoek naar een doelpunt, maar vaak stond de defensie van NVC goed te verdedigen en daarnaast was doelman Gijs Roelofsen ook niet te passeren. Halverwege de eerste helft leek de NVC doelman verslagen, maar de inzet van Gioney Capello werd van de lijn gehaald. Abcoude kwam vlak voor rust nog met de schik vrij toen Theo Visser IJmker opnieuw leek te passeren. Ditmaal bracht de paal redding en daarmee gingen de ploegen met een 0-1 de rust in.

De tweede helft was absoluut geen visitekaartje voor het voetbal. NVC hield, net als in de eerste helft, goed tegen en werd met spaarzame counters af en toe nog gevaarlijk voor het doel van IJmker. De thuisploeg daarentegen kon geen vuist maken op de helft van NVC en speelde de bezoekers in de kaart door vaak door de as van het veld te gaan. Juist daar was de defensie van NVC op haar best.  Abcoude wist geen grote kansen meer te creëren en had nog geluk dat scheidsrechter Coene NVC geen strafschop gaf na een tackle van Terence Koswal. Naarmate het eind van de wedstrijd naderde, probeerde Abcoude trainer Van Leijenhorst nog wat te forceren met het inbrengen van aanvallende impulsen. Een treffer bleef echter uit, waardoor NVC drie punten mee kon nemen uit Abcoude.

Van Leijenhorst gaf na afloop aan dat er voor zijn ploeg meer in had gezeten. Van Leijenhorst: “Het veldspel in met name het eerste half uur was erg goed van onze kant en we waren in mijn ogen ook de betere ploeg. In die periode creëerden we voldoende kansen om terug in de wedstrijd te komen en die eventueel te beslissen.” Door de nederlaag zakt Abcoude enkele plaatsen en ook dat is teleurstellend voor het elftal van Van Leijenhorst. “Het is al met al een teleurstellende uitslag en we hadden minstens een punt verdiend. Toch kan ik wel tevreden terugkijken over het voetballende gedeelte en de spelopvatting van mijn ploeg.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Tweede klasse B op de klassenpagina.

Foto boven: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)