Abcoude in slotfase onderuit

Tegen een zeker niet overtuigend Hillegom is FC Abcoude tegen zijn tweede nederlaag van dit seizoen aangelopen. De laatste nederlaag leed de ploeg op 14 oktober 2012 op eigen terrein tegen SO Soest. Daarmee sluit de ploeg van trainer Rini van Roon een imposante ongeslagen status af. Hillegom scoorde in de extra tijd nog tweemaal, waardoor een 3-1 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord stond. Maandag is Abcoude-Weesp onze wedstrijd van de week.

Dat de nederlaag juist nu komt is jammer. Bij winst had Abcoude goede zaken kunnen doen, omdat alle naaste concurrenten eveneens punten morsten. FC Weesp en NVC deelden de punten en SO Soest kreeg met maar liefst 6-1 een pak slaag van SDO uit Bussum.

Hillegom, dat dit seizoen zeker geen hoogvlieger is, had ditmaal het geluk aan haar zijde. Waar in vorige duels telkens in de slotfase werd verloren, viel het muntje deze keer de andere kant op. En dat was nodig ook, want de ploeg staat in de gevarenzone van de tweede klasse B.

Niek Remijn haalt uit voor Abcoude maar had geen succes

FC Abcoude en Hillegom laten in de eerste helft een matige partij voetbal zien. Beide ploegen voelen druk en lijken nerveus. Abcoude omdat het bovenin mee wil blijven doen en Hillegom wil graag wegblijven van degradatie of nacompetitie.

In de beginfase probeert Abcoude het wel. In de 4e minuut is er al direct een mogelijkheid. Jeroen Püttmann omspeelt binnen de zestien meter keeper Bas van Saase van Hillegom. Hij heeft geen ruimte voor een schot en legt de bal terug op Immanuelson Duku. Zijn schot gaat huizenhoog over. Niet veel later een aanval van Abcoude over de rechterkant van het veld. Duku zet voor en bereikt Martijn Groen. Die kan schieten, maar zijn inzet is te zwak om het de keeper van Hillegom lastig te maken.

Na een kwartier zakt het bij Abcoude in en krijgt Hillegom de gelegenheid om meer druk te zetten. Tot echte gevaarlijke momenten voor het doel van Abcoude leidt dat niet. Er wordt van beide kanten buitengewoon rommelig gevoetbald. Het is uiteindelijk Hillegom dat in de 40e minuut de score opent. Kenny Smit schiet de bal vanaf rechts hard en laag in. Keeper Jeffrey IJmker is kansloos (1-0). Abcoude probeert het in de slotfase toch weer op te pakken. In de extra tijd van de eerste helft is er nog een enorme kans voor Jeroen Püttmann. Hij wordt binnen de zestien meter aangespeeld door Martijn Groen en heeft een vrije schietkans. Zijn schot verdwijnt echter net naast het doel van Hillegom.

Ook Jeroen  Püttmann kwam tegen Hillegom niet tot scoren
Ook Jeroen Püttmann kwam tegen Hillegom niet tot scoren

FC Abcoude begint feller aan de tweede helft. Hillegom wordt snel gestoord in de opbouw en Abcoude zet druk. Na tien minuten resulteert dat in een kans voor Jeroen Püttmann, maar zijn schot is onvoldoende zuiver en gaat naast. In de 67e minuut voert Abcoude de druk verder op. Aanvaller Jeroen Püttmann en verdediger Robbert de Vries worden vervangen door Loek Schings en Michael Amoafo, allebei aanvallers. Hillegom krijgt het steeds lastiger en kan nog nauwelijks onder de druk van Abcoude uitkomen.

In de 81e minuut krijgt Abcoude waar het recht op heeft. Een hoekschop van Immanuelson Duku wordt door Stefan Groen prima ingekopt (1-1). Na de gelijkmaker gaat Abcoude op zoek naar de winst. Er zijn mogelijkheden maar de bal wil er niet in. Hillegom krijgt de kans om te counteren en daar ligt duidelijk het gevaar. In de extra tijd van de wedstrijd weet Hillegom tweemaal uit een counter te scoren. Eerst is het Sven Maitan die scoort en enkele minuten later brengt Joey Sobhi de stand op 3-1 voor Hillegom.

Abcoude staat door deze nederlaag weer met beide benen op grond. Op Paasmaandag moet de ploeg weer aan de bak. Dan op eigen terrein tegen koploper FC Weesp. Deze wedstrijd is ’s avonds in samenvatting te zien op deze webiste.Het is te hopen dat de Abcoudenaren dan weer op scherp staan, want een nieuwe nederlaag betekent dat de ploeg definitief moet afhaken bij de top van de tweede klasse B.

Verslag en foto’s: Rob Baarda