Abcoude komt vroeg doelpunt Pancratius niet meer te boven

Pancratius is met een krappe 0-1 overwinning in en tegen Abcoude naar de gedeeld eerste plaats in de zondag tweede klasse B gestegen. Terwijl Abcoude grotendeels de betere ploeg was, had Pancratius aan een vroeg doelpunt van Danny van Ingen genoeg om met drie punten van het veld te stappen.

Er waren pas tien minuten gespeeld toen de gasten de score opende. Uit een vrije trap van Bobby Bosma was het Danny van Ingen die de 0-1 binnen kopte. Abcoude was voetballend de betere ploeg, maar een gelijkmaker bleef uit. De grootste kans was voor Gioney Capello, maar nadat hij Pancratius-doelman Rogier Schrama omspeelde was Justin Ruijter er op tijd bij om een doelpunt te voorkomen.

Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg nog een goede mogelijkheid, maar Michael Amoafo schoot in de handen van doelman Schrama. Na de rust koos Abcoude-trainer Joey van Leijenhorst voor de aanval en dat leidde na ruim een uur spelen tot twee mogelijkheden. Capello kon op doelman Schrama aflopen maar speelde de bal te ver voor zich uit. Twee minuten later plaatste hij een bal net naast het doel van Pancratius.

Abcoude - Pancratius

Een kwartier voor tijd kreeg Abcoude in een druk strafschopgebied een goede kans om toch op gelijke hoogte te komen. Een verre inworp van Daryl Gerritsen kwam voor de voeten van Niek Remijn, maar van dichtbij werd zijn inzet gepakt. Voor Pancratius zat er niet meer in dan een paar kleine pogingen van Van Ingen en het loeren op de counter.

De gasten hadden zelfs de kans om de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien, maar na een voorzet van Roy Deken vergat Bobby Bosma helemaal vrij de bal binnen te schieten. Abcoude probeerde met veel lange ballen nog een opening te forceren in de verdediging van de gasten, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Verder dan een kopbal voorlangs van Darren van Mourik kwamen ze niet.

Het ontbrak de thuisploeg aan geluk. Pancratius trok de minieme voorsprong over de streep en stijgt met de drie punten naar de gedeeld eerste plaats. Op doelsaldo staan de Badhoevedorpers achter koploper Quick 1890 en DCG op een derde plaats. Abcoude staat op drie punten achterstand op een zesde plaats in de zondag tweede klasse B.

Foto: Hans van Dijk

“Er was vandaag maar één ploeg die aanspraak maakte op de drie punten en dat waren wij”, vond Joey van Leijenhorst (Abcoude). “We slaagden er niet in om al onze kansen af te maken en Pancratius maakte het ons moeilijk door telkens het tempo uit de wedstrijd te halen. We waren verreweg de betere ploeg en dan is het heel zuur dat we met nul punten eindigen. Het mocht helaas niet zo zijn.”

“Een zwaarbevochten overwinning”, oordeelde Pancratius-trainer Bart Jansen na afloop. “Ik was niet bang voor een gelijkmaker van Abcoude, eerder de 2-0 voor ons doordat ze achterin veel ruimte weggaven. Maar 1-0 is ook voldoende voor de drie punten, daar kunnen we tevreden mee zijn. We wilden niet ten koste van alles op zoek gaan naar de beslissende tweede treffer.”

Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)