Home / Algemeen / Abcoude koploper na fantastische tweede helft tegen Hooglanderveen

Abcoude koploper na fantastische tweede helft tegen Hooglanderveen

Abcoude heeft in de zondag tweede klasse B de macht gegrepen. Op eigen veld tegen Hooglanderveen maakte de ploeg van trainer Ton Bras na een brilstand bij rust in de tweede helft duidelijk het verschil: 5-1. Gioney Capello was met drie treffers behoorlijk op dreef.

Directe handhaving was voorafgaand aan dit voetbaljaar de doelstelling, maar met nog twee wedstrijden voor de boeg ligt Abcoude op goede koers voor de eerste periode. “De stemming is euforisch in de kantine en over onze volgende tegenstander VVIJ, dat met 6-1 verloor tegen Kampong, wordt al gezegd dat het een makkie is. Ik begrijp dat ook wel, maar toch blijf ik bescheiden en vind ik dat we met beide benen op de grond moeten blijven staan”, waarschuwt Bras.

De oefenmeester zag een gelijkwaardige eerste helft waarin Abcoude van Hooglanderveen het spel mocht maken. Het leverde voor rust weinig kansen op en de 0-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling. “Het was van beide kanten afwachten. Hooglanderveen gunde ons de bal en wij deden er te weinig mee.”

Na de pauze was dat wel anders in Abcoude. Gioney Capello nam zijn team bij de hand en opende uit de draai al snel de score. De blauwroden hadden de smaak te pakken en Jendro Halman verdubbelde vanaf elf meter de voorsprong. Daarna was het weer de beurt aan Capello die de 3-0 voor zijn rekening nam. Bras was lovend over zijn aanvaller. “Voor rust was hij onzichtbaar, maar na rust was hij geniaal en niet te stoppen.”

De bezoekers deden hierna wat terug via Freddy Botterblom, maar Niek Remijn stelde met een mooie doorkopbal voor de 4-1. “Hij speelde een goede wedstrijd en verdiende deze goal.” Capello zorgde met zijn derde treffer uiteindelijk voor de 5-1 eindstand. Een klinkende zege die Abcoude aan kop brengt.

Maar over eventuele titelambities wil Bras het natuurlijk nog niet hebben. “De eerste periode is het eerste doel. Dat zal gaan tussen SCH’44, Pancratius en AGB. Daarna zien wel verder en we moeten nu nog niet gek gaan doen. We doen dit met de huidige middelen. Ook ik heb afwezigen vanwege blessures, maar daar wil ik het niet over hebben. Al die trainers die dat als excuus gebruiken. Als je drie spelers mist, stel er dan ook acht op. Moe word ik er van.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Bekijk hier de doelpunten op de website van vv Hooglanderveen.

Verslag: Justin Crombeen

Archieffoto boven: Koos van der Leest | Gioney Capello

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend