Home / Homepage / Abcoude krijgt punt teveel

Abcoude krijgt punt teveel

FC Abcoude heeft aan het thuisduel met Zeeburgia een punt overgehouden, 0-0. Dat was er wel eentje te veel. Zeeburgia verdiende meer dan een schamel puntje maar was net als vorige week tegen NVC niet scherp genoeg voor het doel. Beide ploegen eindigde het duel met tien man. Later op de avond een samenvatting en reacties.

“Als we deze wedstrijd goed doorkomen dan maken we een goede kans om straks nacompetitie te spelen”, zei Abcoude-trainer Rini van Roon voorafgaand aan het duel. Daarmee doelde hij niet op feit dat het dan al zeker zou zijn maar zijn ploeg heeft dan een goede reeks neergezet tegen de topploegen en krijgt de komende weken de op papier wat mindere goden. Die bedoelingen van Abcoude waren vanaf het begin zichtbaar. Veel strijd en hard werken tot je er bij neer valt. Het resulteerde in wat mogelijkheden. Loek Schings zag zijn schot geblokt worden en Mark Lith kwam ook in de buurt van het doel van Jurgen Belfor. Echt grote kansen waren het niet maar Abcoude had een signaal afgegeven.

Daartegenover stond een technisch vaardig Zeeburgia. De ploeg van Mike Kolf is jong en daardoor wat wisselvallig. Ze zijn misschien wel de best voetballende ploeg van de afdeling maar het jeugdig enthousiasme wil de ploeg nog wel eens wat punten kosten. Sterspeler Dani liet twee keer zien over een geweldige techniek te beschikken maar hij draafde zijn actie steeds te ver door waardoor er van een echte doelkans geen sprake was. Toen Dani wel de ruimte vond was het Abcoude-doelman Jeffrey IJmker die goed ingreep. Rawley Roozendaal kwam vlak voor rust ook nog in de buurt van een treffer.

In het tweede helft nam Zeeburgia steeds meer het heft in handen. Abcoude had nauwelijks balbezit en als dat er al was dan was het van korte duur. Pas na het inbrengen van Michael Amoafo wist de thuisploeg er af en toe gevaarlijk uit te komen via de counter. Zeeburgia had echter toen al lang en breed op voorsprong moeten staan. Aziz Ouaouirst (op aangeven van Dani), een kopbal van Veldyen Blaaspijp en een bal op de paal van Anouar Bousatta leverde allemaal geen treffer op. Toen Loek Schings na een overtreding op Rozendaal namens Abcoude met rood van het veld moest leek het slechts een kwestie van tijd voordat die treffer zou vallen. De rode kaart voor Schings was trouwens wel erg zwaar bestraft. Scheidsrechter Marcel van Damme blonk deze middag uit in het nemen van vele onverklaarbare en verkeerde beslissingen. Met tien man kwam Abcoude misschien nog wel het dichtst bij een treffer. De snelle Amoafo onderschepte een terugspeelbal en stond oog in oog met Belfor. De doelman greep goed in en behoede zijn ploeg daarmee voor een achterstand.

De druk van Zeeburgia bleef aanhouden maar net zoals vorige week werden de kansen niet verzilverd. Een schot van Dani vloog net voorlangs en invaller Leroy Hardenberg zag zijn schot worden gered door IJmker.Ook de ploeg van Mike Kolf eindigde het duel met tien man omdat Anouar Bousatta twee gele kaarten ontving. Eerst voor een overtreding en daarna wegens commentaar op de leiding.

Een samenvatting van het duel en reacties van beide trainers zijn vanaf 22:00 uur te zien op deze website.

Foto: Trainers Mike Kolf (links) en Rini van Roon voorafgaand aan het duel Abcoude-Zeeburgia

Send this to a friend