Abcoude kruipt uit degradatiezone na zege op VVZA

In de tweede klasse B heeft Abcoude in het thuisduel tegen hekkensluiter VVZA uit Amersfoort geen fout gemaakt. De mannen van trainer Rini van Roon wonnen met 3-0 en hielden daarmee alles in eigen hand. Direct degraderen is niet meer aan de orde en op basis van de actuele stand is zelfs nacompetitie voorlopig uit het zicht.

Al met al werden de toeschouwers op sportpark De Hollandse Kade niet verwend met oogstrelend voetbal. Abcoude begint weliswaar goed aan de wedstrijd, maar nadat de thuisploeg na  tien minuten door Menno Bosch op een 1-0 voorsprong komt, zakt het niveau daarna ver weg. Ook VVZA is niet in staat om er echt een wedstrijd van te maken.

Gio Leeflang wordt op de hielen gezeten door Jeffrey van Westerlaak
Gio Leeflang wordt op de hielen gezeten door Jeffrey van Westerlaak

Na negentien minuten verzuimt VVZA op gelijke hoogte te komen. Een onoplettendheid in de verdediging van Abcoude brengt Florian Beltman van VVZA in een goede positie om te schieten. Dat doet hij ook, maar zijn schot gaat naast het doel van doelman Jeffrey IJmker.

Zo af en toe wordt ook Abcoude nog wel gevaarlijk. Na bijna een half uur verstuurt Terence Koswal  een dieptepass op Niek Remijn. Die kan net niet bij de bal, waardoor keeper Teun v.d. Berg van VVZA niet in de problemen komt. Vier minuten later is er een snelle aanval van VVZA. De kopbal van Freek Rubrech gaat net naast het doel van Abcoude.

Niek Remijn worstelt zich langs  twee spelers van VVZA
Niek Remijn worstelt zich langs twee spelers van VVZA

Spannende momenten voor het doel zijn er verder nauwelijks. Vlak voor rust is er nog een mogelijkheid voor Abcoude. Een hard schot wordt gestopt door de keeper van VVZA. In de rebound heeft  Dennis Püttmann de mogelijkheid om de voorsprong voor de thuisploeg te vergroten, maar zijn inzet gaat over.

Abcoude laat direct aan het begin van de tweede helft zien dat het de voorsprong graag wil vergroten. Een snelle aanval brengt Gio Leeflang in een goede positie om te schieten. Zijn schot is scherp, maar belandt op de kruising. NA een uur spelen  lijkt Tom Pouw dichtbij een doelpunt. Een voorzet vanaf de rechterkant kopt hij net naast het doel van VVZA.

Ron Weber kopt richting het doel van VVZA. Het is de opmaat naar de 2-0
Ron Weber kopt richting het doel van VVZA. Het is de opmaat naar de 2-0

In die tweede helft is Abcoude de betere ploeg. Abcoude wisselt in de 61e minuut. Loek Schings verlaat het veld. Voor hem komt Immanuelson Duku. Dat geeft aanvallend wat nieuwe impulsen. We schrijven de 73e minuut. Een vrije trap voor Abcoude vanaf de rechterkant van het veld. Gio Leeflang brengt de bal op het hoofd van Ron Weber. Zijn kopbal raakt de lat en komt terug in het veld. Daar staat Niek Remijn op de goede plaats en die schiet de bal in het doel van VVZA (2-0).

Vijf minuten voor tijd doet Menno Bosch opnieuw van zich spreken. Hij schiet bekeken op het doel van VVZA. De keeper staat ver voor zijn doel, maar kan de inzet nog net tot corner verwerken. De corner wordt genomen door Duku. Dennis Püttmann loopt in en kopt hard richting doel VVZA. De bal gaat via de lat over.

Terence Koswal
Terence Koswal

In de blessuretijd kan Abcoude de voorsprong nog iets vergroten. Een voorzet van Duku vanaf de rechterkant komt bij de meegelopen Niek Remijn. Die laat die kans niet onbenut en schiet de thuisploeg daarmee op een 3-0 voorsprong. Niet lang daarna blaast scheidsrechter Sio af.

Abcoude klimt door de zege naar de negende plaats en doet goede zaken om zich te handhaven in de tweede klasse. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B..

Verslag en foto’s Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSC