Abcoude maakt geen fout in aanloop naar topper met AGB

In de zondag tweede klasse heeft FC Abcoude op bezoek bij DSOV een 3-1 overwinning geboekt. De ploeg van Tonnie Bras heeft daarmee de derde zege op rij geboekt, wat goed is voor het vertrouwen in aanloop naar de wedstrijd tegen koploper AGB.

Al was het duel tegen DSOV geen gemakkelijke horde, want beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Toch kwamen de Abcoudenaren al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Giony Capello drukte na een individuele actie af en dat betekende een bliksemstart voor de bezoekers. De thuisploeg bleef echter kansen creëren, maar stuitte op doelman Jeffrey IJmker. De marge werd vlak voor rust verdubbeld, door Stefan van der Hoef. Hij kreeg de bal van vanaf de linkerkant van Capello en werkte de bal beheerst binnen. De derde treffer van Ismael Markelo volgde vlak daarna. Hij brak op de rechterflank door en gaf de bal voor, maar zonder dat iemand er tegen aan hoefde te lopen viel deze binnen.

Met de royale ruststand was het voor Abcoude een kwestie van de wedstrijd uitvoetballen. DSOV had zich echter nog niet neergelegd bij een verliespartij en kwam al snel na rust op voorsprong. Het verschil werd teruggebracht naar twee door Ruben Karelse, die uit een voorzet kon binnentikken. De kansen voor de thuisploeg bleven komen, maar werden niet verzilverd. Doelman IJmker had in de eerste helft al de nodige reddingen verricht, maar in de tweede 45 minuten redde hij zijn ploeg opnieuw een aantal keer. Tien minuten voor tijd maakte hij zich onsterfelijk door een strafschop te stoppen en hiermee de aansluitingstreffer te voorkomen. “Anders waren het erg oncomfortabele laatste minuten”, aldus een opgeluchte trainer Tonnie Bras.

“We waren heel effectief, dus ik ben tevreden met het resultaat, maar niet over het voetbal. In de tweede helft voetbalden we bijna niet meer, maar zijn we wel dreigend geweest met onze kwaliteiten voorin, maar qua spel was het matig gisteren.” Het resultaat is echter belangrijker voor Bras in deze fase, want aanstaande zondag wacht de topper tegen AGB. Een wedstrijd die volgens hem gaat bepalen of Abcoude nog in de race blijft voor de titel. “Als we verliezen blijft het verschil zes punten en hebben zij nog een wedstrijd minder gespeeld”, schetst hij de situatie. “Ik zie AGB niet nog negen punten verliezen en ons niet vervolgens alle wedstrijden winnen, want dat is ook niet realistisch. Winnen is dus de enige optie.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)