Abcoude naar kwartfinale

FC Abcoude heeft de laatste acht van het bekertoernooi district West 1 bereikt. In een hectische wedstrijd werd SV Baarn met 1-2 verslagen. Pas in blessuretijd boog de ploeg van Rini van Roon de 1-0 achterstand om in een overwinning. Heel Abcoude hoopt nu op een thuiswedstrijd tegen AFC.

Van Roon: “Als we van AFC winnen zitten we in de halve finale en spelen we volgend jaar gewoon in de grote KNVB beker. Dat zou fantastisch zijn. Al geef ik ons niet al te veel kans. Van de honderd keer winnen we er misschien eentje”. Maar zover is het nog lang niet al maakt Abcoude in een enerverend duel tegen Baarn wel een grote stap. Scheidsrechter De Groot moest het duel in 80ste minuut zelfs tijdelijk staken.

Vooral aan de zijlijn liepen de emoties bij Baarn hoog op. Eerst werd de verzorger van Baarn door de scheidsrechter buiten het veld gezet en later volgde ook de trainer van Baarn dezelfde weg. In het veld zelf verliep alles sportief. Van Roon: “Zij waren helemaal op. Alle middelen gebruikten ze om hun voorsprong vast te houden. Toen hun trainer en verzorger waren weggestuurd en de wedstrijd tijdelijk gestaakt werd hoop je op een wonder. Ik moet zeggen dat we daar wel recht op hadden. De gelijkmaker (92ste minuut, red) was wel heel gelukkig hoor. Een vrije trap waaide er zo maar in. Dat we een minuut later (94ste minuut, red). ook nog de winnende maken is natuurlijk fantastisch”.

SV Baarn, dat uitkomt in de vierde klasse F en daar samen met Vriendenschaar bovenaan staat, heeft zeker geen verkeerde ploeg. Met name achterin heeft de ploeg een stevig centrale verdediging. FC Abcoude komt daar moeilijk doorheen. In de beginfase van de wedstrijd is Abcoude aanvallender. Er zijn verschillende mogelijkheden voor Abcoude maar echt gevaarlijk wordt het voor het doel van Baarn niet. In de 10e minuut uit een hoekschop van Loek Schings een knappe kopbal van Dennis Püttmann. De bal gaat net naast het doel. Maar ook Baarn heeft zijn momenten.

In de 26e minuut balverlies van Abcoude op het middenveld. Baarn schakelt snel om en countert. De bal wordt door het midden door Abcoude verdedigt. Alides Beenen van Baarn kan vrijuit schieten en laat keeper Jeffrey IJmker van Abcoude kansloos met een harde knal in de linkerhoek. Zes minuten voor rust houdt keeper Jeffrey IJmker zijn ploeg in de wedstrijd. Een hard schot weet hij goed te keren. Abcoude neemt de aanval over en is heel dichtbij een gelijkmaker. Loek Schings en Michael Amoafo missen allebei.

De tweede helft zet Abcoude meer druk. Er wordt vlot gecombineerd en de kansen op de gelijkmaker nemen toe. FC Abcoude wisselt Daniel Göbel en Niek Remijn voor Haresh Kanhai en Mark van Lith. Daarmee wordt een extra aanvallende impuls gegeven. En dat vertaalt zich naar een nog aanvallender Abcoude. De gelijkmaker kan eigenlijk niet uitblijven, want de kansen voor Abcoude zijn legio. Baarn moet steeds meer terug op eigen helft en moet zich beperken tot een spaarzame counter.
In de 76e minuut opnieuw een wissel bij Abcoude. Centrale verdediger Robbert de Vries verlaat het veld voor Ron Weber, die vanaf het middenveld gaat opereren. Acht minuten voor tijd staakt scheidsrechter De Groot de wedstrijd. Hij wil een afkoelingsperiode van tien minuten. Vanaf de zijlijn maakt de begeleiding van Baarn teveel opmerkingen en de trainer van Baarn verlaat niet snel genoeg het veld. De spanningen lopen duidelijk op.

Na tien minuten wordt het spel hervat en Abcoude blijft drukken. Rond de 87e minuut krijgt Abcoude een vrije trap in het midden van het veld buiten de zestien meter een vrije trap. Verdediger Dennis Püttman schiet de bal feilloos en hard in (1-1). De spanning neemt toe. Het spel gaat snel op en neer. In blessuretijd een aanval van Abcoude over de linkerkant. Loek Schings geeft de bal vanaf de achterlijn voor en de meegekomen Ron Weber kopt Abcoude naar de overwinning.

Van Roon: “Ik heb de training van dinsdag verschoven naar maandag. Even lekker uitlopen en dan dinsdag met iedereen naar De Meern-AFC kijken. Dit is echt geweldig voor de hele club en eindelijk krijgen we een mooie tegenstander en dan ook nog eens thuis”.

Dinsdagavond leest u wie de tegenstander van FC Abcoude, De Meern of AFC, is geworden. Op de bekerpagina ziet u de uitslagen en het volledige schema tot aan de finale.

foto’s: Rob Baarda