Home / Algemeen / Abcoude neemt punt mee uit Houten

Abcoude neemt punt mee uit Houten

In de uitwedstrijd tegen Houten heeft FC Abcoude een punt mee naar huis kunnen nemen. Nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies, stond er een 1-1 stand op het scorebord. Beide ploegen mochten met deze uitslag tevreden zijn. FC Abcoude speelde een groot deel van de tweede helft met tien man doordat verdediger Roy Janssen vanwege een handsbal in het strafschopgebied het veld moest verlaten.

Gedurende de eerste helft van de wedstrijd heeft FC Abcoude duidelijk de controle. De ploeg is fel en stoort Houten al erg vroeg. Hierdoor komt de thuisclub nauwelijks aan het opbouwen van een goede aanval toe. In de 7e minuut is er de eerste kans voor Abcoude. Martijn Groen wordt in de diepte aangespeeld en schiet net naast. Het spel gaat op en neer maar Abcoude voert de boventoon. In de 30e minuut speelt Immanuelson Duku zich aan de linkerkant ter hoogte van de middenlijn tussen drie tegenstanders vrij. Hij geeft een dieptepass op Loek Schings. Die gaat alleen op keeper Nicky Oostrom van Houten af en scoort de 0-1 voor Abcoude. In de laatste vijf minuten voor rust laat Houten even zijn tanden zien. Eerst is er een mogelijkheid voor Jeff van Kesteren en niet lang daarna een kans voor Jordi Sloof. Beide keren weer keeper Jeffrey IJmker van Abcoude zijn doel schoon te houden.

Vlak na rust kan Abcoude de voorsprong verder uitbouwen, Een prima voorzet van de rechterkant bereikt spits Martijn Groen, maar hij schiet de bal hoog over. Daarna zakt Abcoude langzaam in. De felheid is uit de ploeg en Houten begint te drukken. Abcoude kijkt ernaar en laat het gebeuren. Houten wordt steeds gevaarlijker en de gelijkmaker lijkt in de lucht te hangen. In de 66e minuut raakt Roy Janssen ongelukkig de bal met zijn handen binnen het strafschopgebied. Scheidsrechter Bert Wigchers is onverbiddelijk en legt de bal op de stip. Roy Janssen moet eruit met een rode kaart. Houten scoort en brengt de stand op 1-1. Niet lang daarna grijpt trainer Rini van Roon in. Hij wisselt aanvaller Loek Schings voor verdediger Gershin Bonevacia.

Loek Schings

Met tien man gaat Abcoude weer iets beter voetballen. Er lijkt iets van de felheid uit de eerste helft terug te komen, maar de meeste kansen zijn toch wel voor Houten.  De toeschouwers zien gevaarlijke schoten van Bakker en Vrielink, maar de verdediging en keeper van Abcoude zijn attent.

Vlak voor tijd wisselt Abcoude nogmaals. Michael Amoafo wordt vervangen door Terence Koswal. FC Abcoude wordt tegen het einde van de wedstrijd nog tweemaal bijzonder gevaarlijk. Eerst in de 90e minuut. Stefan Groen kopt een voorzet vanaf de zijkant net naast het doel van Houten. In blessuretijd nog de beste kans. Immanuelson Duku gaat alleen op de keeper af. Hij schiet maar de keeper stopt. Ook de rebound krijgt Duku er niet in.

Niet lang daarna blaast de scheidsrechter af. Abcoude neemt een punt mee uit Houten. En dat is de laatste jaren niet gebeurd. Volgende week de thuiswedstrijd tegen RKDES uit Kudelstaart, dat thuis fors verloor van koploper NVC en daarmee nu op de laatste plaats in de 2e klasse B staat. (Foto’s en verslag: Rob Baarda)

Abcoude in de verdediging
Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)