Abcoude ontdoet zich met speelsgemak van Pancratius

In de zondag tweede klasse B heeft Abcoude zich makkelijk ontdaan van Pancratius. De ploeg van Tonnie Bras won het duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst met 0-3 en is nu gedeeld koploper. Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Pancratius begon brutaal aan de wedstrijd en liet het thuispubliek meteen zien met welke intenties ze aan de aftrap waren verschenen. Toch lukte het de ploeg van Bart Jansen niet om serieuze kansen te creëren. Abcoude was afwachtend gestart, maar nam na tien minuten het initiatief in de wedstrijd over om deze vervolgens niet meer uit handen te geven.

Met name Abcoude-aanvaller Gioney Capello zorgde voor het meeste gevaar van de gasten. In een tijdsbestek van nog geen tien minuten wist hij drie kansen voor zichzelf te creëren, maar vond het net nog niet.

Toch duurde het niet lang voordat Abcoude alsnog de leiding in de wedstrijd nam. Na een corner kopte spits Martijn Groen de bal tegen de touwen. Pancratius wist daar in de eerste helft weinig tegenover te zetten. Alleen Jean Pierre Kerkeboom was met een afstandsschot nog dichtbij een treffer. Vlak voor rust namen de bezoekers verder afstand. Na een vrije trap bleef de bal in het strafschopgebied hangen en kon Niek Remijn de bal uiteindelijk van dichtbij binnen glijden (0-2).

Meteen na rust gooide Abcoude de wedstrijd op slot. Na een voorzet legde Martijn Groen de bal keurig terug op Ismael Markelo, die de 0-3 binnen kopte. Na de 0-3 ging Pancratius beter voetballen en trok de thuisploeg de wedstrijd iets meer naar zich toe. Clubtopscorer Ralf Fenne was in de zeventigste minuut met een kopbal dicht bij een eretreffer, maar zijn inzet werd door keeper Jeffrey Ijmker keurig uit de hoek geplukt.

Daarna gebeurde er vrij weinig meer en werd de wedstrijd met een 0-3 tussenstand uitgespeeld. Abcoude doet door de overwinning zeer goede zaken op de ranglijst en is nu gedeeld koploper met SCH’44, dat thuis punten verspeelde tegen Kampong. Volgende week strijden beide teams in een onderling duel om de koppositie, terwijl Pancratius het moet opnemen tegen AGB dat ook op twintig punten staat.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Hans van Dijk