Abcoude pakt belangrijke punten door dubieuze penalty

Onderin de zondag tweede klasse B heeft FC Abcoude drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud. De ploeg van Tonnie Bras wist in een typische degradatiewedstrijd, zonder mooi voetbal maar met veel strijd, af te rekenen met concurrent Hoofddorp. Het verschil werd vlak voor tijd gemaakt door een dubieuze strafschop.

De eerste vijftien minuten waren overduidelijk voor Hoofddorp. De gasten wisten Abcoude goed onder druk te zetten en snel de bal te veroveren. Hoofddorp kwam veelvuldig in de richting van het doel van Abcoude, zonder een kans te creëren. Na twintig minuten voetbalde de thuisploeg iets meer onder de druk uit. In deze fase kreeg Abcoude ook de eerste kansen van de wedstrijd. Gioney Capello wist zich van zijn directe tegenstander te ontdoen en de bal achter Hoofddorp-doelman Jan Ziere te schieten. De scheidsrechter zag echter een overtreding van de middenvelder en keurde het doelpunt af. Zo bleef het 0-0 bij de rust.

Abcoude - Hoofddorp

In de tweede helft bleef Hoofddorp iets meer de voetballende ploeg. Abcoude was echter met de snelle buitenspelers gevaarlijk uit de counters. Veel kansen om te scoren kregen beide teams niet; de verdedigingen stonden goed en wisten grote kansen te voorkomen. Het leek op een 0-0 gelijkspel uit te lopen, totdat Ziere vlak voor tijd op een dieptebal reageerde en de bal weg te trappen. Een Abcoudenaar ging over het been van de doelman en de scheidsrechter wees – tot Hoofddorps verbazing – direct naar de stip.

Vanaf elf meter velde Martijn Groen het vonnis. Hij liet Ziere kansloos en bepaalde de eindstand op 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. “Het kan toch nooit een penalty zijn als ik gewoon vol de bal raak?”, was doelman Ziere verbaasd. “Ik snap er echt helemaal niks van. Dit is ook nog eens een dure nederlaag die je op deze manier tegen krijgt.”

Voor Abcoude zijn dit drie belangrijke punten. De ploeg van Tonnie Bras, die na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen is, staat nu op een tiende plaats, net boven de streep. Hoofddorp blijft twaalfde staan, een plaats die aan het eind van de rit nacompetitie betekent.

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag tweede klasse B.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Minke Wiggerink