Abcoude pakt RKDES in Kudelstaart

In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKDES uit Kudelstaart heeft FC Abcoude gedaan wat het moest doen, namelijk met 0-2 winnen. Door deze nuttige overwinning blijft de ploeg van trainer Rini van Roon aansluiting houden bij de nummers twee en drie. De achterstand op koploper SO Soest werd met drie punten verkleind, doordat Soest op eigen terrein verrassend verloor van OSM’75.

Abcoude komt in de wedstrijd tegen RKDES al snel op voorsprong. Een snelle dieptepass bereikt Immanuelson Duku op de linkerkant van het veld. Hij loopt zijn directe tegenstander voorbij, trekt iets naar binnen en haalt hard uit. Keeper Wilbert Klijmij is kansloos (0-1). Daarna zakt het bij de Abcoudenaren behoorlijk in. De ploeg moet steeds verder achteruit en komt er maar moeizaam uit. Veel passes komen niet aan. Er wordt rommelig en slordig gespeeld. RKDES mist de kwaliteit om het matige spel van Abcoude af te straffen. In de 13e minuut is er een mogelijkheid voor Roald Pothuizen, maar zijn schot verdwijnt hoog over het doel van Abcoude. In de 34e minuut is RKDES dichtbij de gelijkmaker. Een goed geplaatst schot van Steef Hoogwerff Kroon wordt door keeper Jeffrey IJmker van Abcoude tot corner verwerkt. In de slotfase van de eerste helft lijkt Abcoude zich enigszins te herpakken. Langzaam maar zeker voetbalt de ploeg zich onder de druk van RKDES uit. Zo ontstaat vlak voor het rustsignaal nog een kleine mogelijkheid voor Duku. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper van RKDES.

RKDES-Abcoude2

FC Abcoude komt in de tweede helft duidelijk beter uit de startblokken. Er wordt meer druk gezet en aanvallender gespeeld. Een vrije trap van Duku ter hoogte van de zestien meter lijn is goed gericht, maar Wilbert Klijmij weet de inzet tot hoekschop te verwerken. Rond de 48e minuut is het dan toch opnieuw raak voor Abcoude. Het is weer Immanuelson Duku die een scherpe pass van Loek Schings ontvangt halverwege de helft van RKDES. Duku speelt zich vrij en kan vrij op keeper Klijmij af. Zijn inzet is zuiver en raak (0-2). In de 61e minuut zien we dat scheidsrechter Koene afloopt op assistent scheidsrechter Kok van RKDES. Hij spreekt hem aan op een onjuist vlagsignaal en verzoekt hem te stoppen met vlaggen en het veld te verlaten. Dat gebeurt.

RKDES-Abcoude3

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd wisselt Abcoude driemaal en RKDES tweemaal. De slotfase is duidelijk voor Abcoude. In de 84e minuut een enorme kans voor invaller Michael Amoafo. Vanuit een snelle aanval komt hij alleen voor de keeper van RKDES. Zijn inzet is echter onzuiver en gaat over het doel. Enkele minuten later een mogelijkheid voor een andere invaller. Ditmaal kan Jeroen Püttmann over de linkerkant goed doorkomen. Hij probeert de bal met de buitenkant van zijn linkervoet in te draaien, maar dat mislukt. Vlak voor tijd kan komt Michael Amoafo opnieuw in scoringspositie. Maar ook dit keer is hij niet succesvol. Niet lang daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.

Abcoude neemt drie winstpunten mee naar huis. Opnieuw geen nederlaag. En daarmee blijft Abcoude de enige ploeg in de tweede klasse B met slechts één enkele nederlaag. Aankomende zondag speelt Abcoude op eigen terrein tegen SDO. RKDES heeft het druk. Donderdag ontvangt het koploper SO Soest en aanstaande zondag speelt het een lastige uitwedstrijd tegen Hoofddorp.

Wedstrijdverslag en foto’s: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!