Abcoude schiet niets op met gelijkspel tegen Legmeervogels

In de zondag tweede klasse B is Abcoude niets opgeschoten met de 1-1 tegen Legmeervogels. Concurrenten Hillegom (tegen RODA’23) en United/Davo (tegen VVZA) wisten namelijk allebei te winnen. Abcoude staat inmiddels op de twaalfde plaats.

Nacompetitie voor behoud in de tweede klasse lijkt moeilijk te ontlopen. En dat is iets waar de ploeg van trainer Rini van Roon eigenlijk van wil wegblijven. De komende weken worden cruciaal. Dan zullen de punten moeten worden gepakt. Voor Legmeervogels, dat het als promovendus erg goed doet dit seizoen, lijken de laatste weken een formaliteit te gaan worden, als zit een plek in de nacompetitie voor promotie er nog steeds in.

Duku passeert

De wedstrijd tussen Abcoude en Legmeervogels verdiende ook geen winnaar. Gedurende de negentig minuten hebben beide ploegen elkaar goed in evenwicht gehouden. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor Abcoude. In de derde minuut verdwijnt een vrije trap van Immanuelon Duku vanaf de rechterkant net naast het doel van Legmeervogels. Amper vier minuten later is het Legmeervogels dat op voorsprong kan komen. Een enorme kans is echter niet aan voor Joey Sack besteed.

De wedstrijd kabbelt verder zonder dat het voor de beide doelen echt spannend wordt. Het spel beweegt zich voornamelijk rond het middenveld. In de 29e minuut moet Abcoude eigenlijk de score openen. Duku gaat goed door over links. Hij zet de bal echter te scherp voor, waardoor de meegelopen Niek Remijn net niet bij de bal kan. Vier minuten later doet Legmeervogels weer iets terug. Een hard schot van Rowan Hogenboom gaat naast het doel van Abcoude.

Martijn Groen haalt uit

Ook Martijn Groen is voor Abcoude, in de 37e minuut, bijna succesvol. Uit de draai kan hij binnen de zestien meter goed uithalen, maar doelman Joey van de Wal van Legmeervogels is attent en tikt de bal weg. 5 Minuten voor rust wordt Duku in de diepte aangespeeld door Giovanni Leeflang. Duku kan alleen af op doelman Van de Wal. In de haast komt hij echter niet tot een gericht schot. Vlak voor rust nog een schot van Dennis Püttmann van Abcoude, maar ook dat verdwijnt naast het doel van Legmeervogels.

Tijdens de rust valt Rezgar Kasim voor Abcoude geblesseerd uit. Voor hem komt Ron Weber. Abcoude, dat de drie punten harrd nodig heeft, probeert aan het begin van de tweede helft direct druk te zetten richting het doel van de tegenstander. Het resulteert in een prima kopbal van Martijn Groen die eveneens net naast het doel van Legmeervogels gaat.

Legmeervogels bouwt op

Een onoplettendheid op het middenveld zorgt ervoor dat Legmeervogels in de 57e minuut op voorsprong komt. Het is Rowan Hogenboom die de bezoekers op een 0-1 voorsprong zet. Tien minuten later grijpt trainer Rini van Roon in. Hij vervangt Dennis Püttmann voor een extra aanvallende impuls in de persoon van Michael Amoafo. En die brengt ook meer gevaar in de voorste linie van Abcoude.

In de 69e minuut is Amoafo dichtbij de gelijkmaker. Een indraaiende vrije trap van Duku vanaf de rechterkant komt voor de voeten van Michael Amoafo. Keeper Van de Wal werpt zich echter voor de bal. en minuut later is het dan wel raak voor Abcoude. Een korte corner. De bal wordt weer teruggelegd op Duku. Die zet voor en vindt daar invaller Ron Weber. Zijn kopbal is zuiver en laat doelman Van de Wal van Legmeervogels kansloos (1-1).

Invaller Ron Weber zet Abcoude weer naast Legmeervogels

In de slotfase gaat het spel snel op en neer. Beide ploegen hebben mogelijkheden maar weten die niet te benutten. De wedstrijd eindigt dan ook in een terecht gelijkspel. Beide ploegen hebben daar uiteindelijk niets aan. Abcoude niet omdat naaste concurrenten winnen. Legmeervogels ook niet, want dat ziet een winnend Nieuw Utrecht voorbij komen in zowel de ranglijst als in de stand om de derde periode. Volgende week even rust in de tweede klasse B. Over twee weken gaat iedereen weer vol aan de bak. Abcoude gaat naar Roda’23 en Legmeervogels ontvangt op eigen terrein sv Hoofddorp.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B