Abcoude sleept na zinderende slotfase zege uit het vuur

Dankzij een aanvalsoffensief in een zinderende slotfase heeft FC Abcoude drie punten uit het vuur gesleept tegen FC Weesp. De ploeg van Joey van Leijenhorst kwam vroeg op achterstand, maar vocht zich knap terug en trok de overwinning in de 93ste minuut zelfs naar zich toe door met 2-1 te winnen. Na zes wedstrijden gaat Abcoude aan de leiding in de zondag tweede klasse B.

Al na negen minuten wist FC Weesp op voorsprong te komen. Na een snelle aanval via de rechterkant kon Jesse van Huisstede een lage voorzet van Kick van Aelst binnen lopen (0-1). Tien minuten later kreeg Dirk Jan Aalst een uitgelezen kans om de score uit te breiden, maar de aanvaller van Weesp zag zijn schot op de paal belanden. Abcoude had weinig in te brengen, totdat Gioney Capello na een klein half uur een enorme mogelijkheid had om de score gelijk te trekken. Oog in oog met doelman Arno Copier ging zijn lob echter over de lat.

Michael Atwa Abcoude - Weesp

FC Weesp verzuimde om uit te lopen op Abcoude. Hiervoor kregen de gasten vlak voor rust nog de kans toe, maar Van Huisstede schoof de bal naast. In de tweede helft was het Abcoude dat meteen de touwtjes in handen nam. Hoewel de eerste kleine kansen voor Weesp waren, was het de thuisploeg dat hard op zoek ging naar de gelijkmaker. Na een uur spelen waren daar de eerste goede mogelijkheden, maar een schot van Daryl Gerritsen werd van de lijn gehaald en de ingevallen Michael Amoafo schoof de bal oog in oog met doelman Copier naast.

Weesp had moeite met het aanvallende spel van Abcoude en beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden. Copier was als sluitpost de kwelgeest voor de aanvallers van Abcoude. Tien minuten voor tijd werd het aanvalsoffensief van de thuisploeg uiteindelijk beloond met de verdiende gelijkmaker. Amoafo wist zich een weg te banen door de verdediging en schoof de bal langs Weesp-doelman Copier (1-1).

Abcoude was echter nog niet klaar en merkte dat er nog wat te halen viel tegen Weesp. In de blessuretijd werd een doelpunt van Amoafo nog afgekeurd, maar in de 93ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Amoafo versloeg doelman Copier in een luchtduel, waar Niek Remijn optimaal van profiteerde en de beslissende 2-1 binnen schoot. In de laatste minuut was het nog spannend toen Abcoude-doelman Jeffrey IJmker een kopbal van Rick van der Burg uit de hoek moest pakken, maar de 2-1 bleef na een zinderende slotfase op het scorebord staan.

Gio Leeflang Abcoude - Weesp

“We hadden hier minstens een punt verdiend”, vond Weesp-trainer Mario Rijnsburger. “Abcoude koos ervoor om in de tweede helft alles of niets te spelen en daar hadden wij het moeilijk mee. We hielden knap stand, maar om dan in de 93ste minuut alsnog met lege handen te staan, is erg zuur. Dat kunnen we onszelf verwijten, we hadden het veel volwassener moeten uitspelen.”

Abcoude-trainer Joey van Leijenhorst kon zijn geluk niet op na het laatste fluitsignaal. “De eerste helft voetbalden we niet sterk, maar in de tweede helft hebben we uitstekend gespeeld. Ik heb er altijd op vertrouwd dat de gelijkmaker zou vallen, zelfs de winnende treffer. Als je dan alsnog de overwinning uit het vuur sleept, ben ik ontzettend trots op de prestatie die we vandaag hebben geleverd.”

Foto’s: Rob Baarda