Foto Rob Baarda

Abcoude-spits Van Mourik lang uitgeschakeld door knieblessure

Abcoude-aanvaller Darren van Mourik heeft vorige week in een oefenwedstrijd tegen JSV/Nieuwegein een zware knieblessure opgelopen. Hoewel de spits de uitslag van zijn MRI-scan nog moet afwachten, lijkt hij op voorhand al te weten lang uit de roulatie te zijn. “Er was eigenlijk niks aan de hand. Er vond een blessurebehandeling plaats in het veld en ik doe een stap opzij en voelde het knakken. Ik wist meteen dat het foute boel was, omdat ik al eerder een zware knieblessure heb gehad.”

Darren scoort
Van Mourik doelt hiermee op de kruisbandblessure die hij in 2012 opliep toen hij nog speler was van het tweede elftal van AFC. Dat hij nu waarschijnlijk weer voor langere tijd aan de kant moet zitten, is voor de spits een bittere pil. “Voetbal is in eerste instantie je hobby en dat je dat nu een tijdje niet kan doen is verschrikkelijk. Ik begon bij Abcoude net mijn draai te vinden en ook binnen het team wisten we elkaar steeds beter te vinden. Ik keek er dan ook heel erg naar uit om aan de tweede helft van het seizoen te beginnen.”

Darren van Mourik

Van zijn teamgenoten bij Abcoude maar ook van zijn oud-teamgenoten bij AFC kreeg Van Mourik al veel steunbetuigingen. Vooral die van trainer Joey van Leijenhorst betekende veel voor de spits. “Al mijn teamgenoten hebben een berichtje gestuurd maar ook heel veel oud-teamgenoten en bestuursleden van AFC hebben me sterkte gewenst. Van het bestuur van Abcoude heb ik een prachtige bos bloemen gekregen maar vooral de steunbetuiging van Joey deed me veel.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC