Abcoude stijgt naar tweede plek na overwinning bij Hoofddorp

FC Abcoude heeft Hoofddorp gepasseerd op de ranglijst van de zondag tweede klasse B. De ploeg van Ton Bras boekte op bezoek bij Hoofddorp een overtuigende 0-3 overwinning en klom hiermee naar de tweede plaats, op één punt van koploper AGB.

Bij Hoofddorp begonnen de problemen al voor het begin van de wedstrijd. Keeper Jan Ziere en spits Jasmin Ramic raakten beide geblesseerd in de warming-up en na een paar minuten spelen moest ook verdediger Jeffrey Mols de strijd staken met een blessure. Eenmaal in de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met aan weerszijde enkele kleine kansen, zonder al te veel gevaar.

20160925-hoofddorp-abcoude-minke-wiggerink-3

De openingstreffer kwam uiteindelijk van de gasten. Na een goede pass werd Gioney Capello vrij voor doelman Donny Kool gezet, die hij met een geplaatst schot passeerde: 0-1. Hoofddorp kreeg na de tegentreffer een paar kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar overtuigend was het nog niet bij de ploeg van Jimmy Simons.

Na een half uur spelen breidde FC Abcoude de voorsprong uit. Uit een goed genomen hoekschop wist de compleet vrijgekomen Martijn Groen zijn hoofd tegen de bal te zetten. Yannick Steffens probeerde op de doellijn de bal nog tegen te houden, maar kon er net niet genoeg bij komen: 0-2. Het had weinig gescheeld of de gasten moesten vlak voor de rust met tien man verder. Een harde overtreding van Menno Bosch op Revelinio Vermeer werd echter met ‘slechts’ een gele kaart bestraft.

20160925-hoofddorp-abcoude-minke-wiggerink-1

Na de rust kwam Hoofddorp sterker uit de kleedkamer. Het was duidelijk dat de thuisploeg hard op zoek ging naar de gelijkmaker en het kreeg hier ook voldoende mogelijkheden voor. Het vizier stond echter niet op scherp bij met name Revelinio Vermeer, die tot twee keer toe doelman Jeffrey IJmker in een één-op-één-situatie niet wist te passeren.

Naarmate het langer duurde voor Hoofddorp om de aansluitingstreffer te maken, ging de ploeg van Jimmy Simons meer vooruit voetballen. Dit nam echter risico’s met zich mee waar FC Abcoude in de tegenaanval profijt uit haalde. Capello kon tien minuten voor tijd op het doel van Hoofddorp af en bleek niet zelfzuchtig. In plaats van zijn tweede van de middag te maken, gunde hij de beslissing aan de ingevallen Jeroen Malotaux: 0-3.

20160925-hoofddorp-abcoude-minke-wiggerink-9-abcoude

Door de zege gaat FC Abcoude over Hoofddorp heen naar de tweede plaats. Hoofddorp staat na vier wedstrijden op een zesde plek met zeven punten, twee minder dan Abcoude en drie minder dan koploper AGB. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.