Abcoude weet nu wel de kansen te benutten en haalt uit tegen Wasmeer

Zondag tweedeklasser Abcoude heeft zich goed gerevancheerd van het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen Buiksloot (1-1). Op een sneeuwvrij geveegd kunstgrasveld haalde de ploeg van Joey van Leijenhorst uit tegen een zeer matig voetballend Wasmeer: 7-2.

Abcoude schoot sterk uit de startblokken en wist snel de wedstrijd te domineren. Het hield de bal goed binnen de ploeg terwijl Wasmeer er niet in slaagde om positie in te nemen tegen het aanvallende spel van Abcoude. De thuisploeg gaf vanaf de eerste minuut veel druk naar voren en wist al snel kansen te creëren. Met een rommelig doelpunt opende Abcoude in de achtste minuut de score. Wasmeer slaagde er niet in om de voorzet van Abcoude weg te werken waarna de bal uiteindelijk dankzij Gioney Capello in het doel belandde. Vlak daarna werd de voorsprong meteen uitgebreid door een doelpunt uit het boekje. Vanuit achterin werd de aanval opgebouwd, waarna de voorzet van Capello door Martijn Groen in de verre hoek werd geschoten.

Gio Leeflang

De snelle achterstand waar Wasmeer tegenaan liep zorgde voor discussie binnen de spelersgroep in het veld en met trainer langs de lijn. De enige inzet van Wasmeer waren een aantal lange ballen van achteren maar deze ballen kwamen niet aan. In de 24ste minuut beslist Abcoude de wedstrijd. Na een overtreding op van Wasmeer schiet Giovanni Leeflang de door arbiter Lagerwey toebedeelde penalty netjes binnen.

Hoewel doelman Jeffrey IJmker niet veel in actie hoefde te komen in de eerste helft, slaagde hij er niet in zijn doel schoon te houden. In de dertigste minuut ziet de doelman hoe de overtreding van Elias Bouazzaoui werd bestraft met een penalty. Marco Leurs wist deze vervolgens achter IJmker te krijgen. Toch herstelde Abcoude al snel weer de marge naar drie doelpunten toen Wessel Westerhof de 4-1 binnen tikte. Op slag van rust bepaalde Gioney Capello de ruststand door met een fraaie trap van ver de 5-1 in de rechterbovenhoek te schieten.

Abcoude - Wasmeer

Abcoude wist de mooie lijn uit de eerste helft niet vast te houden. Waar Abcoude in de eerste helft de bal goed binnen de ploeg wist te houden, was de concentratie in de tweede helft minder. Door een aantal wissels van Abcoude werd het spel iets rommeliger. Toch werd de score uitgebreid. Martijn Groen wist goed door de verdediging van de gasten te komen en zette met zijn tweede van de middag de 6-1 op zijn naam.

Doordat Abcoude wat slordiger werd, kwam Wasmeer meer aan spelen toe. Maar de pogingen van de Hilversummers belandden veelal naast het doel en de ploeg slaagde er niet in om echt gevaarlijk te worden. Het enige antwoord van de gasten in de tweede helft werd gegeven nadat Jordy van Dalen in het strafschopgebied erg makkelijk naar de grond ging. De discutabele penalty werd wederom benut door Leurs. Vlak voor het eindsignaal besloot Abcoude de eindstand op 7-2. Wessel Westerhof knokte zich voor het doel door de verdediging heen waarna Robert Molenaar de bal van dichtbij binnenschoot.

Trainer Joey van Leijenhorst was na afloop zeer te spreken over het resultaat en het niveau van Abcoude. “Eigenlijk speelden we vandaag dezelfde wedstrijd als vorige week tegen Buiksloot. We hebben ontzettend goed gevoetbald en veel kansen gecreëerd, alleen vandaag gingen ze er wel in en vorige week niet.” Verder is de trainer tevreden met de stijgende lijn van Abcoude. “De spelers druppelen langzaamaan weer binnen. Spelers die we voor de winterstop niet hadden worden langzaam weer fit.”