Abcoude wint streekderby

De streekderby tussen Abcoude en Weesp is gewonnen door de thuisclub. Trainer Rini van Roon zag zijn wissel beloond worden toen invaller Michael Amoafa, naar later bleek, de winnende treffer binnen schoot (1-0).

De streekderby werd voornamelijk in beslag genomen door de sterke wind die dwars over het veld stond. Het was voor zowel Abcoude als Weesp moeilijk om de bal in de ploeg te houden en dat maakte het spel er niet aantrekkelijker op. Er ging veel mis op het middenveld en tot doelrijpe kansen kwam het dan ook nauwelijks. FC Abcoude maakte nog het meest aanspraak op een voorsprong, al zou dat teveel van het goede zijn geweest.

Ook de tweede helft biedt voor de supporters langs de lijn lange tijd weinig spannende momenten. Het spel wordt uitgevochten op het middenveld. Beide ploegen hanteren de hoge bal en dat is met deze harde wind funest voor goed combinatievoetbal. In de 69e minuut wisselt FC Abcoude. Jeroen Püttmann verlaat het veld voor Michael Amoafa. Die wissel zorgt ervoor dat Abcoude in de counter wat gevaarlijker kan worden en blijkt uiteindelijk succes op te leveren.

In het laatste kwartier van de wedstrijd wordt het dan toch nog spannend. FC Abcoude voert de druk iets op. Er wordt eerder gestoord. Weesp komt moeilijker tot het opbouwen van een aanval en voor  Abcoude nemen de kansen toe. Een hoekschop van Loek Schings in de 76e minuut wordt net over gekopt. Een minuut later komt invaller Michael Amoafa over de rechterkant van het veld goed door. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en legt de bal terug op de meegelopen Rezgar Kasim. Die schiet net naast.

Dertien minuten voor tijd is het opnieuw Michael Amoafa die in het centrum in de diepte wordt aangespeeld. Hij kan op de keeper van Weesp af, maar komt niet goed tot een schot. De keeper kan redding brengen. Vijf minuten later is het dan wel raak voor Abcoude. Michael Amoafa pikt de bal op ter hoogte van de middenlijn. Hij speelt zich vrij en kan alleen op de keeper af. Die wordt omspeeld. Twee meegelopen verdedigers van Weesp zien de bal alsnog in het doel verdwijnen (1-0).Twee minuten later kan Abcoude de voorspring zelfs vergroten. Een vrije trap wordt niet helemaal juist door de keeper van Weesp beoordeeld. Hij laat de bal los, maar in de rebound schiet Abcoude over.

In de allerlaatste minuten van de wedstrijd probeert Weesp er nog een gelijkspel uit te halen. Dat lukt bijna. Niet lang daarna blaast de scheidsrechter af. FC Abcoude klimt naar een gedeelde derde plaats.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)