Home / Algemeen / Abcoude zet foutloze reeks door tegen DSOV

Abcoude zet foutloze reeks door tegen DSOV

FC Abcoude heeft ook de tweede wedstrijd in de zondag tweede klasse B weten te winnen. Hoewel het wat moeilijker ging dan vooraf verwacht, werd promovendus DSOV met 4-2 opzij gezet.

De ploeg van Ton Bras kwam uitstekend uit de startblokken. Abcoude begon op eigen veld goed en had door doelpunten van Gioney Capello en Magdy Ibrahim binnen een kwartier een 2-0 voorsprong te pakken. “Daarna sloop er een beetje gemakzucht in de ploeg”, zag Bras. “Dat kan niet. Het tempo ging twee tikjes terug en we leden veel balverlies op het middenveld.”

20160911 Abcoude DSOV Rob Baarda

DSOV kwam nog voor rust op gelijke hoogte, middels een prachtige vrije trap van Martijn Nelis en een benutte strafschop van Ruben Karelse. Zo was de riante voorsprong van de thuisploeg ineens verdwenen. “Ik heb ze in de rust gewaarschuwd dat we wel alert moeten blijven”, aldus de oefenmeester. “We hebben natuurlijk al heel lang niet meer verloren, maar dan kunnen we niet denken dat het ook met iets minder inzet gaat lukken. We moeten realistisch zijn. Als wij niet op honderd procent spelen, kunnen we zelfs verliezen van een ploeg die gewoon minder dan ons is.”

Terence Koswal houdt zijn tegenstanders van zich af
Terence Koswal houdt zijn tegenstanders van zich af

In de tweede helft wist Abcoude het nog wel te herstellen. Martijn Groen schoot een paar minuten na de hervatting vanaf de strafschopstip raak: 3-2. Daarna waren er voldoende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar gebeurde dit pas in de 75ste minuut. Met zijn tweede van de middag bepaalde de aanvaller de eindstand op 4-2.

Hiermee behoudt de ploeg de ongeslagen status, waaronder de volle score in de tweede klasse B. Bras: “Het is natuurlijk heerlijk om zo te beginnen. We hebben een goede groep en de resultaten zijn voorlopig prima. We hebben in de voorbereiding en de beker niet verloren, voorlopig ook nog niet in de competitie. Dat willen we natuurlijk vasthouden, maar dan mogen we niet meer op 5% minder spelen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto Ton Bras boven: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)