Home / Algemeen / Abdel Taki (Zeeburgia): “Richten ons op derde periode”

Abdel Taki (Zeeburgia): “Richten ons op derde periode”

Abdel Taki keerde terug bij Zeeburgia in de hoop een rol van betekenis te kunnen spelen in de zondag eerste klasse A. Dit gaat nog niet zoals gepland. De eerste seizoenshelft vertoont veel gelijkenissen met die van vorig jaar. Zeeburgia presteert erg wisselvallig en doet voorlopig niet mee om de prijzen.

Afgelopen zondag kon Zeeburgia eindelijk weer eens juichen. Na een dramatisch verlopen novembermaand, waarin de ploeg alle competitiewedstrijden verloor, werd Elinkwijk met moeite aan de kant gezet (1-0). Deze wedstrijd was tekenend voor het seizoen wat de club momenteel doormaakt. Zeeburgia is, op hekkensluiter Nieuw-Utrecht na, de minst scorende ploeg van de competitie. Tegen Elinkwijk werd duidelijk waarom. Met name in de tweede helft werd de ene na de andere kans om de zeep geholpen. Abdel Taki was de enige die erin slaagde om een doelpunt te maken. De aanvoerder bezorgde zijn ploeg de overwinning.

abdel-taki-wormhoudt-2

“Ik weet niet of er een statistiek is van hoeveel kansen wij creëren”,  lacht de spelmaker. “Ik denk dat wij de meeste kansen creëren van de hele competitie. Het gaat ook tussen de oren zitten op een gegeven moment. Ik geloof wel dat als wij zo door blijven gaan dat ze een keer gaan vallen. Daarnaast moeten we in het veld vaker voor de simpele oplossing kiezen. We hebben goede spelers. Maar als je vaak van anderen hoort dat je aardig kan ballen dan ga je dat zelf ook denken. Dan ga je als speler dingen doen die je misschien niet kan. Dat mis ik nog een beetje in dit team. Als iedere speler naar zijn kwaliteiten speelt, dan denk ik dat we er veel meer uit kunnen halen.”

abdel-taki-wormhoudt-3

In het seizoen 2012/2013 was Taki al heel dichtbij promotie naar de Hoofdklasse met Zeeburgia. “We draaiden toen bovenin mee. Hele lange tijd hebben we eerste gestaan. Tot twee speelronden voor het einde deden we mee voor het kampioenschap. Toen verloren we de cruciale wedstrijd van De Dijk waardoor we het verspeelden. Ik denk dat we qua potentie nu betere spelers hebben dan toen. Het komt er nog niet helemaal uit. Het heeft ook met jeugdigheid te maken want we hebben heel veel jonge jongens. Die hebben een andere kijk op voetbal en op de wereld. Daar heb je mee te maken. Maar we gaan zeker nog van ze genieten in de toekomst.”

Taki wil nog niet spreken van een verloren seizoen. Zeeburgia heeft nog één kans op een prijs: de derde periode “Met dit spelersmateriaal kunnen we iedere tegenstander verslaan. De enige van wie wij dik hebben verloren is Purmersteijn. Voor de rest waren het allemaal fifty fifty wedstrijden. Als we geen kans maken kunnen we beter de deuren sluiten.”

Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend