Luke Abelskamp

Abelskamp terug bij Purmersteijn: “Voor mijn ontwikkeling het beste”

Hollandia-talent Luke Abelskamp maakt komende zomer de overstap naar Purmersteijn. De aanvaller, die eerder in de jeugdafdeling van de vereniging speelde, sluit aan bij de zondagselectie. “Momenteel is de overstap voor mijn eigen ontwikkeling gewoon het beste”, reageert Abelskamp op de transfer.

Terugkeer

Abelskamp is afkomstig van Purmersteijn waar hij van de F1 tot B1 speelde, maar besloot een aantal jaren geleden bij Hollandia te gaan voetballen. Inmiddels had de voorhoedespeler echter het gevoel dat hij toe was aan een frisse stap. Dat Purmersteijn voor hem op de stoep stond, was voor Abelskamp een fijne verrassing. “Marco (Daman, red.) belde mij op en vroeg of ik openstond voor een gesprek. Daar stond ik direct voor open, omdat het mijn oude club is waar ik het altijd naar mijn zin heb gehad. Purmersteijn is een club waar ik mezelf de komende jaren verder kan ontwikkelen. Daarnaast komen andere oude spelers weer terug, wat het voor mij extra leuk maakt.”

Jong team

De talentvolle voetballer sprak al een aantal maal met de club en weet dus wat van hem wordt verwacht. “De club heeft mij meegegeven dat ik het komende seizoen hard moet werken voor mijn basisplaats. Aankomend voetbaljaar gaan we in de zondagselectie met een jong team aan de slag dat de trainers verder willen ontwikkelen. Het is aan ons om te knallen. Of ik blij met terug te keren? Absoluut, al ben ik Hollandia eveneens zeer dankbaar voor de afgelopen jaren. Ik ben alleen ervan overtuigd dat het tijd is om terug te keren. Ik ga samenspelen met jongens die ik nog uit de jeugd ken, dus ik weet waar ik terechtkom”, aldus Abelskamp.

Tekst: Jordi Smit
Foto: 

Adney (Purmersteijn) gaat naar ambitieus IVV: “Écht gaan vlammen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)