Adney (Purmersteijn) gaat naar ambitieus IVV: “Écht gaan vlammen”

Ruben Adney tekent deze zomer bij IVV. De middenvelder annex aanvaller, die afgelopen jaar voor de zondagselectie van Purmersteijn uitkwam, hoopt bij de club uit Landsmeer volgend seizoen voor de bovenste plaatsen mee te strijden.

Ambitieuze club

De 27-jarige voetballer maakte bij Purmersteijn een teleurstellend seizoen door. Het vlaggenschip van de club kwam in de hoofdklasse van de zaterdag uit en stond daar op de een na laatste plaats. Hoewel de KNVB de competitie schrapte en de club daardoor in het seizoen 2020-2021 opnieuw in de hoofdklasse uitkomt, vond Adney dat het tijd was voor een nieuwe stap: hij ging met IVV in gesprek. “Mijn goede vriend Alex Treuren gaat naar IVV, dus die heeft mij met de club in contact gebracht. Zo is het balletje gaan rollen”, legt Adney zijn keuze uit.

Treuren was niet alleen degene die hem met de club in contact bracht, hij voorzag Adney eveneens van informatie. “Hij kent de club beter dan ik dat doe, dus hij heeft me kunnen vertellen dat het een familiaire club is met een onwijs leuke sfeer. De vereniging heeft een grote aanhang en zet graag de stap naar de eerste klasse. De ambities zijn dan ook hoog, maar dat komt natuurlijk ook door de goede organisatie die erachter zit.”

Adney werd dermate enthousiast dat hij besloot met IVV te praten, een gesprek dat uitstekend beviel. De ervaren voetballer hield de optie echter nog altijd open om naar de zaterdagselectie van Purmersteijn te gaan, die bovenaan in de tweede klasse meedraait. “Ik heb daarover absoluut nog even getwijfeld, maar het gesprek met IVV bracht me toch over de streep om de uitdaging aan te gaan. Natuurlijk is het een moeilijke stap, maar het was voor mij gewoon het beste.”

Belangrijke rol

Na de zomer hoopt Adney een belangrijke rol te spelen in toekomstige successen. “Ik kom natuurlijk van een paar niveaus hoger, dus ik weet zeker dat IVV me heeft gehaald om een kwaliteitsinjectie te geven aan de selectie die er momenteel staat. Achterin en op het middenveld heeft de club het simpelweg uitstekend in orde, maar voorin mist de ploeg wat spelers. Op die wijze kwamen ze ook bij mij uit. Ik denk daarom dat ik écht een toevoeging kan zijn op de selectie die de club nu heeft. Wat dat betreft wil ik écht gaan vlammen.”

Adney neemt daarbij in zijn bagage het afgelopen seizoen met Purmersteijn mee. “Natuurlijk wil je het snel vergeten, want het is nooit leuk om te verliezen. Er komt gewoon veel negativiteit in de ploeg wat ten koste gaat van de sfeer. Je leert bijvoorbeeld ook weer nieuwe aspecten van het voetbal, zoals het omgaan met tegenslagen. Ik word binnenkort 28 jaar, dus merkte dit seizoen dat mijn verantwoordelijkheidsgevoel op dat soort momenten ook wat groter werd. Uiteindelijk leer je daar net zoveel van als met een kampioenschap”, aldus Adney.

Tekst: Jordi Smit
Foto: José Mol

Ook Gits keert terug bij IVV: “Ideale beslissing”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)