Home / Algemeen / Abram na nieuwe nederlaag kritisch over ‘concentratieprobleem’ Hoofddorp

Abram na nieuwe nederlaag kritisch over ‘concentratieprobleem’ Hoofddorp

Nu zondag eersteklasser Hoofddorp steeds verder richting de gevarenzone zakt, sluipt er langzaam wat paniek naar binnen bij de zondag eersteklasser. Op bezoek bij nummer twee Boshuizen werd een 0-1 voorsprong uit handen gegeven. De 3-1 nederlaag komt op een slecht moment in aanloop naar de degradatiekraker tegen AGB.

“Als je naar de stand kijkt, is het misschien crisis. Maar in de groep leeft wel het gevoel dat het goed zal komen”, benadrukt trainer Jethro Abram. In Leiden begon het ook allemaal goed voor Hoofddorp. Nadat Revelinio Vermeer een niet te missen kans toch onbenut liet, door de bal bijna op de doellijn alsnog naast te krijgen, maakte hij deze misser in de elfde minuut goed. Hij was het eindstation van een goede aanval voor de 0-1.

Langzaam werd Boshuizen iets sterker. Hoofddorp probeerde de thuisploeg in de omschakeling pijn te doen. “Na de rust waren we niet meer zo dwingend als in de eerste helft”, blikte Abram terug. Na ruim een uur spelen kwam Boshuizen via Jason Dasburg op gelijke hoogte. “Daarna zag je het vertrouwen verdwijnen en paniek in de groep komen. Vanaf dat moment werd er door ons niet meer gevoetbald.”

Boshuizen had de bezoekers precies waar het ze hebben wilde en sloeg in het laatste kwartier door twee vrije trappen toe. Eerst knalde Sjoerd Winkelman de bal, nadat deze via de muur terugkwam, stijf in de kruising: 2-1. In de 92ste minuut gooide Ismael Adsalmis het duel in het slot met een rake vrije trap onhoudbaar in de bovenhoek: 3-1.

Door de nederlaag zakte Hoofddorp naar de gedeeld elfde plek, met exact hetzelfde doelsaldo als komende tegenstander AGB. “Vanaf nu is elke wedstrijd cruciaal. We krijgen alle ploegen om ons heen nog en die moeten we winnen. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We moeten hard trainen en de koppies dezelfde kant opkrijgen. Wel hebben wij een concentratie- en motivatieprobleem. Negentig minuten in je taak spelen en dat volhouden; daar schieten sommige jongens nog in tekort.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Minke Wiggerink

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)