Home / Algemeen / Achkari verwacht veel van teamgeest Zeeburgia: “Opofferen en wegcijferen voor resultaat”

Achkari verwacht veel van teamgeest Zeeburgia: “Opofferen en wegcijferen voor resultaat”

Na twee seizoenen in de anonieme middenmoot van de zondag eerste klasse wil Zeeburgia eindelijk eens van zich laten horen. De Amsterdammers raakten afgelopen zomer veel ervaring kwijt en dat werd opgevangen met jonge versterkingen, veelal met een Zeeburgia-achtergrond.

Trainer Reda Achkari is tevreden over zijn selectie. “We hebben dan misschien wel een kwalitatief minder team, maar er zijn wel jongens gekomen die echt voor elkaar willen knokken. Ik denk dat wij als team sterker zijn geworden. Deze spelers willen zichzelf opofferen en wegcijferen voor het resultaat.” Dat komt volgens de oefenmeester vooral omdat een aantal versterkingen de club goed kennen. Onder meer Emanuel Davis (De Zouaven), Leva Konaté (VVA/Spartaan) en Joshua Kaweï (SDZ) speelden eerder in de jeugd van de Amsterdammers. “Je ziet aan die spelers dat ze het combinatiespel beheersen. Ze haken meteen aan bij het niveau. Bovendien ben ik zeer verrast over een aantal A-junioren die erbij zijn gekomen.”Foto Harry Kho (Zaanlandia-Zeeburgia)

Ondanks al het positivisme kende Achkari één van zijn meest stroeve voorbereidingen als hoofdtrainer. “Ik dacht dat het verlaten van de competitiestart een voordeel zou zijn met de voorbereiding, maar de agenda’s van de jongens zijn meegeschoven. Dat was niet ideaal en heel rommelig. Nu druppelen de meeste spelers pas weer binnen.” Er werd onder meer verloren van AFC zaterdag (1-0) en SDO (5-1), en ook in de beker gingen de Amsterdammers onderuit. Zaanlandia bleek met 1-0 te sterk.

De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg over twee weken klaar is voor de competitiestart, met daarvoor nog bekerwedstrijden tegen WVHEDW en DVVA op het programma. Zeeburgia kent immers een zware start in de eerste klasse A tegen achtereenvolgens AFC’34, DEM en EDO. “Die zijn uit de top-5 van vorig jaar”, is Achkari zich bewust. “We willen eerst kijken hoe we daar doorheen komen, dan weten we een beetje waar we staan. Het zou natuurlijk mooi zijn om direct negen punten te pakken. Dan kan je echt hoge ogen gooien.”

Foto boven: Hans van Dijk

Send this to a friend