Home / Algemeen / Achkari (Zeeburgia): “Ik ga er vanuit dat wij kampioen worden”
Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

Achkari (Zeeburgia): “Ik ga er vanuit dat wij kampioen worden”

Voor Zeeburgia eindigde de wedstrijd van afgelopen zondag in een deceptie. De ploeg die onder leiding staat van Reda Achkari kwam tegen rode lantaarndrager Buiksloot niet verder dan een gelijkspel waardoor het gat met achtervolger Pancratius slonk tot drie punten.

“Pancratius komt dichterbij dus die zullen nu ook druk gaan voelen, dat werkt dan wel weer in ons voordeel. Ik had zelf misschien wel liever in de situatie gezeten waarin Pancratius nu zit. Die moeten iedere week vechten om in de achtervolging te blijven. Dan verlies je dit soort wedstrijden niet”, aldus Achkari.

Zeeburgia kwam zondag vroeg op voorsprong maar wist de score daarna niet verder meer uit te breiden. Toen Buiksloot vervolgens op gelijke hoogte kwam lukte het de Amsterdammers niet meer om toch nog de winnende te maken. “Het was geen goede wedstrijd van onze kant. Sommige jongens denken dat ze er al zijn maar we zullen iedere week keihard moeten werken om de overwinning over de streep te trekken. Het was misschien geen goede wedstrijd maar we hebben toch nog een behoorlijk aantal kansen gecreëerd.”

IMG_7306
Zeeburgia speelde zondag op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Buiksloot. Foto: Mario Wormhoudt

 

In de laatste seconden van de wedstrijd leek Saifeddine el Abid alsnog de winnende treffer te maken. Maar de treffer werd helaas onterecht afgekeurd wegens buitenspel. “Dat die laatste goal wordt afgekeurd is zuur, maar uiteindelijk heb je het gewoon aan jezelf te danken.”

Voor Zeeburgia staat er zondag weer een belangrijke wedstrijd voor de deur. De ploeg uit Amsterdam-Oost gaat dan op bezoek bij subtopper Weesp terwijl Pancratius een op papier makkelijke uitwedstrijd speelt tegen laagvlieger De Meteoor. Een week later zullen beide teams dan recht tegenover elkaar staan. “We hebben dit weekend weer een belangrijke wedstrijd en de wedstrijd tegen Pancratius komt ook dichterbij. Maar het gaat erom wie er na 26 wedstrijden bovenaan staat, en ik ga ervan uit dat wij dat zijn.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Jeroen de Kock