Achmad Disi (Waterwijk) wil het bij NVC hogerop proberen

Waterwijk moet het volgend seizoen in de derde klasse doen zonder haar sleutelspeler Achmad Disi. De aanvaller van de Almeerse club verkast naar NVC. Hij wil het bij de zondag tweedeklasser een stap hogerop proberen.

Disi heeft lang getwijfeld waar hij volgend seizoen zou gaan voetballen. Uiteindelijk viel zijn keuze op NVC. “In eerste instantie had ik moeite om een goede keuze te maken. Er waren drie jongens die naar de zaterdag van Waterwijk gingen, maar toen ik dat ook wilde was een vierde speler te veel. Ik besloot toch om op niveau te blijven voetballen en uiteindelijk kwam NVC op mijn pad. Mijn broer gaat ook naar NVC en het is natuurlijk leuk om weer samen te spelen.”

De 20-jarige linksbuiten kende een goed seizoen bij Waterwijk en speelde een belangrijke rol in de promotie naar de derde klasse. “Het is geweldig dat we via de nacompetitie gepromoveerd zijn. Vooral tegen Purmerend speelde ik erg goed en was ik belangrijk voor het team. We stonden tien minuten voor tijd met 2-0 achter en in de laatste tien minuten van de wedstrijd maakte ik drie goals. Dat was voor mij persoonlijk wel het mooiste moment van het seizoen, helemaal omdat het Ramadan was en ik juist in de slotfase beslissend kon zijn. Ik kan met promotie naar de derde klasse en 22 goals denk ik terug kijken op een goed seizoen.”

Bij NVC hoopt Disi volgend seizoen een basisplaats af te dwingen en vervolgens te promoveren naar de eerste klasse. “Ik ga er vanuit dat ik speel volgend seizoen, maar ik moet er natuurlijk wel voor vechten. Ik zal mijn kansen die ik krijg zeker pakken. NVC is afgelopen seizoen in de middenmoot geëindigd, maar ik wil komend seizoen promoveren naar de eerste klasse.”

Naast Disi heeft NVC zich met nog vier spelers versterkt. Donny Day (DCG), Jaydee Nicholson (OSV), Odai Disi en Johan Dundas (beiden Waterwijk) maken allen de overstap naar de club uit Naarden.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)