Achtklapper ZSGOWMS tegen gemixt team AMVJ

Een opmerkelijke uitslag in de districtsbeker: AMVJ (zaterdag tweede klasse) 0-8 ZSGOWMS (zondag tweede klasse). De Amstelveners traden aan met een gemixt team – bestaande uit spelers van het derde, vierde en vijfde elftal – vanwege Lowlands-verplichtingen. ZSGOWMS kon naar eigen zeggen de wedstrijd niet verplaatsen en won uiteindelijk met ruime cijfers.

“Dit was toch wel de grootste uitdaging in mijn loopbaan bij AMVJ”, zegt trainer Hans Schakel hierover. “We wisten van tevoren dat grotendeels het hele team dit weekend naar Lowlands zou gaan. Het is een soort teamuitje voor de jongens en dat gun ik ze ook. Normaal verplaatsen we deze wedstrijd. In de afgelopen twee jaar lukte dat ook tegen Diemen en Ajax. ZSGOWMS wilde echter van geen wijken weten.”

“De KNVB zegt dat we het onderling moeten regelen. Dat hadden we ook gedaan”, aldus Schakel. “Alles was geregeld om vorige week (13 augustus, red.) te spelen, totdat de trainer er vlak daarvoor alsnog een streep doorheen zette. Natuurlijk moeten we de hand in eigen boezem steken, maar ik vind dit wel jammer. Iets anders is niet mogelijk. We kunnen er niet zomaar uitstappen, dan is het risico dat we volgend jaar niet mee mogen doen. Nu is dat laatste wel een serieuze optie geworden, om ons volgend jaar niet in te schrijven. We willen niet elke keer met deze problemen zitten.”

Volgens ZSGOWMS-trainer Murat Böke was er geen andere plek vrij in de agenda van de Amsterdammers. “De trainer heeft mij gebeld, maar in mijn agenda had ik geen ruimte meer. Overigens moest ik zelf ook spelers missen vanwege Lowlands of werkverplichtingen. Zondagteams zijn altijd in het nadeel tegen zaterdagclubs, omdat de wedstrijd op zaterdag gespeeld moet worden. Bij ons was niet iedereen beschikbaar, moesten we improviseren, maar we hebben er wel mee gespeeld.”

Dat deed de zondag tweedeklasser uiteindelijk tegen een gemixt elftal van AMVJ. Via via was Schakel terecht gekomen bij een jongen uit het vijfde elftal. “Ik had aan hem gevraagd of hij het leuk zou vinden een oefenwedstrijd te spelen op het hoofdveld tegen een goede tegenstander. Met een aantal andere jongens uit het derde en vierde elftal hebben ze een team samengesteld. Vanmiddag kreeg ik een berichtje dat ze het nog op 0-8 hebben kunnen houden. Ik was er zelf namelijk niet bij.”

Böke kan weinig met zowel de wedstrijd als het eindresultaat. “Normaal wil je een bekerwedstrijd gebruiken om te kijken waar je ploeg staat. In zo’n wedstrijd kan dat natuurlijk niet. De uitslag zegt namelijk wel genoeg, hé.” Maceo Rigters was bij de Amsterdammers de grote man door drie keer te scoren. Ook Amine Aboutaleb (twee keer), Jamel Magnee, Mounhir Ghannoun en Kemal Gezer vonden het net.

“Natuurlijk verdient dit niet de schoonheidsprijs, maar er was geen andere mogelijkheid”, zegt Schakel. “Daarnaast zien wij de beker ook als oefenwedstrijden. De spelers hoeven niet zo nodig door in de beker. We hebben de keuze gemaakt om de voorbereiding anders in te delen, zonder oefenwedstrijden. Ik had alleen wel graag in de beker drie goede oefenwedstrijden gehad, dat worden er nu nog maar twee.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)