Home / Algemeen / Actie Amsterdams Voetbalverdag kent eerste succes

Actie Amsterdams Voetbalverdag kent eerste succes

In september 2012 organiseerde het Amsterdams Voetbalverdrag een bijeenkomst voor alle Amsterdamse verenigingen. Op verzoek van de clubs wilde men graag meer in contact komen. De KNVB gaf daar gehoor aan en koppelde middels een leuke loting de clubs aan elkaar en gaf ze de opdracht mee op samen een initiatief te ontplooien.

Zo organiseerden JOS Watergraafsmeer en VVA/Spartaan een Oliebollentoernooi voor alle jeugdteams en bezocht  DVVA  een dag het complex van Only Friends en hielp bij een training.

De SVA (Scheidsrechters Vereniging Amsterdam) en dvc Buiksloot werden aan elkaar gekoppeld en namen de opdracht aan om samen iets te organiseren . De bijeenkomst werd een groot succes. De aanwezigen ban beide vereniging kwam uiteindelijk tot de conclusie dat iedereen kan bijdragen aan een sportief verloop van een wedstrijd.

Met deze conclusie verlieten afgelopen dinsdag zo’n 25 leden van dvc Buiksloot de kantine op sportpark Elzenhagen. De groep bestond uit scheidsrechters, trainers en leiders van de jongste voetbalclub van Amsterdam. Zij waren afgekomen op de gezamenlijke activiteit die hun vereniging had georganiseerd met de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam.

John van der Zwaan, docent van de KNVB, spreekt de leden van SVA en dvc buiksloot toe
John van der Zwaan, docent van de KNVB, spreekt de leden van SVA en dvc buiksloot toe

Een activiteit waarvoor de basis is gelegd tijdens de seizoensopening in september, georganiseerd door de KNVB en de gemeente Amsterdam. Tijdens deze informele bijeenkomst waren veel Amsterdamse voetbalverenigingen vertegenwoordigd om elkaar te ontmoeten en het seizoen gezamenlijk af te trappen. Het sleutelwoord ‘ontmoeten’ werd extra luister bijgezet door een ludiek loting. Vanuit een grote wastas werden steeds twee clubshirts getrokken en deze clubs werden aan elkaar gekoppeld met één opdracht: binnen vier maanden gezamenlijk iets organiseren. Het witte shirt van de S.V.A. kwam als eerste uit de tas gevolgd door, toeval of niet, een kleur shirt waarin de scheidsrechters vaak hun wedstrijden leiden: het zwart van dvc Buiksloot.