Adelaar en NFC houden het na twee jaar voor gezien

Gerard Adelaar en zondag vierdeklasser NFC hebben besloten aan het eind van het seizoen uit elkaar te gaan. De oefenmeester is dan twee jaar verantwoordelijk geweest voor het eerste elftal. Adelaar: “ Het is mooi geweest”.

Adelaar werkte altijd op in de hogere afdelingen van het amateurniveau. NFC was een vriendendienst. Adelaar: “Het heeft niets met NFC te maken. Het is een prachtige club en ik heb een geweldige groep spelers. Mijn opvolger krijgt dan ook echt een mooie club. Het is gewoon mooi geweest.”

Over de toekomst doet Adelaar nog geen concrete uitspraken. Adelaar: “ Ik weet het nog niet. Echt niet. Ik weet niet of ik nog drie of vier keer per week op het veld wil staan. Ik ben nu 33 jaar trainer. Ik moet er goed over nadenken of dat ik nog wel wil. Ik wil wel eens iets anders. Manager zijn lijkt me wel wat, want ik wel betrokken blijven bij een eerste elftal.”

Zijn gezondheid speelt geen rol in zijn keus. Adelaar: “ Na mijn hartinfarct van vorig jaar voel ik me weer kern gezond. Het gaat goed. Kan niet beter. Wart dat betreft zou ik gewoon trainer kunnen blijven.”

Foto Jos Spitteler: Gerard Adelaar spreekt zijn spelers toe vlak voor de verlenging tegen Ilpendam op 26 mei van dit jaar
Foto Jos Spitteler: Gerard Adelaar spreekt zijn spelers toe vlak voor de verlenging tegen Ilpendam op 26 mei

Adelaar nam het twee jaar gelden over van Ton Bras junior. In zijn eerste jaar haalde hij met NFC de nacompetitie waarin ze werden uitgeschakeld door Ilpendam. Dit jaar is de nacompetitie wederom de doelstelling. Adelaar: Dat moeten we zeker halen. Het heeft in het eerste deel van de competitie ook wel een beetje tegen gezeten. KDO ( de koploper, waarvan met 4-3 verloren werd, red.) hebben we helemaal weggespeeld. Ook zij kunnen een mindere periode krijgen en dan is er van alles mogelijk. Maar de nacompetitie moeten we zeker halen.”

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)