Home / Algemeen / Adelaar per direct weg bij CSW

Adelaar per direct weg bij CSW

Trainer Gerard Adelaar is per direct ontslagen bij zaterdag eersteklasser CSW uit Wilnis. De Amsterdammer werd verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties. Twee weken geleden nam het bestuur die beslissing. De trainer van het tweede elftal, Ivan Lont, neemt zijn taken over tot het eind van het seizoen.

Adelaar: “Als keepers over ballen heen gaan duiken en spelers strafschoppen gaan missen dan weet je wel hoe laat het is. Uiteindelijk krijg ik dan de schuld en is het over”. Adelaar was bezig aan zijn eerste seizoen in Wilnis. Hij werd pas in een laat stadium door de club benaderd om hoofdtrainer te worden. Adelaar: “Zij besloten niet verder te gaan met Dennis van der Ijssel terwijl ze dat wel zouden doen. Toen ik kwam was de selectie al rond. Ik stond voor een voldongen feit en had totaal geen invloed meer op de spelersgroep. De enige die ik nog heb kunnen halen was Rosco Cyrus. Die heeft er gelukkig nog een paar ingeschopt. Het bestuur gaat volgend seizoen ook niet verder met de mensen die de spelers hebben gehaald. Het technisch beleid klopt totaal niet”.

Volgens Adelaar was de selectie niet sterk genoeg: “Een aantal spelers konden het niveau gewoon niet aan. Zelfs de voorzitter zei dat we een andere keeper moesten halen maar dat is tussentijds niet gelukt. We hadden ook nog eens een vijftal jongens jonger dan twintig. Dat is leuk voor de toekomst, maar voor dit moment niet genoeg”. Het kwam voor de succesvolle Amsterdamse trainer dan ook niet onverwacht dat hij zijn spullen kon pakken. Adelaar: “Op een gegeven moment wordt de sfeer ook minder als je maar blijft verliezen. Ook met sommige spelers werd het steeds moeilijker omgaan. Mijn aanvoerder Lieuwe Westra begon me te negeren en dat weet je dat het misgaat. Ze denken het allemaal wel even te doen, maar dat gaat niet op dit niveau”.

Aangeslagen is Adelaar niet. “Ik vind het niet leuk, maar frustratie is een te groot woord voor deze situatie. Ik wil mijn leven er niet door laten beïnvloeden. Ik wacht wel af wat er op me afkomt. Ik heb met CSW in ieder geval alles keurig af kunnen handelen”.

Ivan Lont neemt tot aan het eind van het seizoen de taken van Adelaar over.

foto: Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSC