Adem gehavend OSV net iets tekort voor bekerstunt bij SVL

OSV heeft in de tweede ronde van de districtsbeker niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen eersteklasser SVL. In Langbroek knokte de ploeg van Ron van der Velde zich goed terug van een 2-0 achterstand, maar ging alsnog met 3-2 onderuit.

Van de elf die er op het veld stonden tegen SVL – Van der Velde had precies elf man tot zijn beschikking – waren er zeven uit de eerste selectie. Van der Velde moest noodgedwongen, door blessures of geplande weekendjes weg, een beroep doen op spelers uit het tweede elftal. “Die jongens doen hun best, maar ze hebben moeite om mee te kunnen op dit niveau. Eentje liep ook met hamstringklachten. Toch ben ik trots op het team. Met een beperkte groep hebben we aardig gevoetbald.”

Toch moet de oefenmeester even achter zijn oren hebben gekrabd toen er na achttien minuten een 2-0 achterstand op het scorebord stond, door twee treffers van Ali Alkan. OSV rechtte de rug en kwam aan de hand van Nicky Roele goed terug. Oog-in-oog met doelman Geert Willem Merkens verraste de aanvaller hem met een lobje. Vlak daarna werd Roele, nadat hij de keeper had omspeeld, op grove wijze onderuit geschoffeld. Merkens moest dit met rood bekopen en de Roele benutte zelf de toegekende strafschop.

Tegen tien man kreeg een gehavend OSV na rust de betere kansen om zelfs op voorsprong te komen. Aan de andere kant van het veld ontsnapten de bezoekers toen Selcuk Albayrak en Willem Baaij het houtwerk troffen. Tien minuten voor tijd ging het alsnog mis voor OSV. Vanaf 25 meter knalde Alkan een vrije trap onhoudbaar in de kruising: 3-2. Met een hattrick maakte de spits hoogstpersoonlijk een einde aan het bekeravontuur van de Amsterdammers.

“Als we compleet zouden zijn, hadden we kunnen winnen”, durfde Van der Velde na afloop te zeggen. “Ik ben trots op de manier waarop we gevoetbald hebben. Nu kunnen we ons richten op de competitie, met de topper (tegen koploper Monnickendam, red.) volgende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV