Adil Jamal verlaat Blauw Wit maar gelooft in handhaving

Adil Jamal zal Blauw Wit aan het eind van dit seizoen verlaten. De topscorer van de zondag tweedeklasser kent een moeilijk seizoen met Blauw Wit, zo stapte trainer Ron van Niekerk afgelopen week verrassend op. Ook verloor Blauw Wit afgelopen zondag van concurrent VVZA en staan de Amsterdammers inmiddels helemaal onderaan in 2B. Toch heeft Jamal voldoende vertrouwen in een goede afloop van het seizoen en gelooft hij nog in handhaving.

De wedstrijd van afgelopen weekend tegen VVZA ging ongelukkig verloren. Jamal: “ We speelden een goede eerste helft en kregen voldoende mogelijkheden om de score te openen. Maar dit deden we helaas niet. VVZA wist uit een hoekschop wel te scoren en zo stonden we tegen de verhouding in op achterstand. Na de treffer hielden zij de boel achterin dicht en konden we helaas niet gelijk komen. Een geflatteerde nederlaag aangezien we negentig minuten lang de betere ploeg waren.”

Foto Jaap Eising: Blauw Wit ging afgelopen zondag met 1-0 onderuit tegen VVZA
Foto Jaap Eising: Blauw Wit ging afgelopen zondag met 1-0 onderuit tegen VVZA

Door de nederlaag staat Blauw Wit inmiddels op de laatste plaats in zondag 2B. Jamal: “ We mogen dan nu wel onderaan staan maar ik geloof zeker nog in handhaving. Als we weer als groep gaan opereren en de trainingsopkomst omhoog gaat, moet het zeker goedkomen.” De sterspeler van Blauw Wit zal, handhaving of niet, volgend seizoen niet meer op Sportpark Sloten spelen. Jamal: “Ik heb onlangs besloten dat ik Blauw Wit ga verlaten. Ik ben al voor negentig procent rond met een andere club, welke club dit is hou ik nog even voor me.”

Foto Jaap Eising: Adil Jamal in actie tegen Legmeervogels
Foto Jaap Eising: Adil Jamal in actie tegen Legmeervogels

Blauw Wit kende een rumoerige week waarin hoofdtrainer Ron van Niekerk plotseling naar Brazilie vertrok. Jamal: “Het was inderdaad een grote verrassing voor ons dat de trainer vertrok. Afgelopen  zondag zat assistent Medet Kurtkaya op de bank. Maar dit zal niet voor de rest van het seizoen zijn Het bestuur heeft tegen ons verteld dat er binnen zeer korte tijd een nieuwe trainer zal komen.”

Foto Jaap Eising: Medet Kurtkaya zat afgelopen weekend als hoofdverantwoordelijke op de bank
Foto Jaap Eising: Medet Kurtkaya zat afgelopen weekend als hoofdverantwoordelijke op de bank

Blauw Wit-voorzitter Frank geeft aan dat er nog geen duidelijkheid is over het restant van het seizoen. “Aankomende woensdag hebben we een bestuursvergadering en zullen we gaan beslissen hoe we de rest van het seizoen zullen gaan invullen. We hebben nog geen vacature uitgeschreven, desondanks hebben we wel al zestien sollicitaties ontvangen. Wel hebben we Mickey Samardzic aan de technische staf toegevoegd. Hij zal zich voornamelijk met de scouting bezighouden. ”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!