Jeffrey Gits

Ook Gits keert terug bij IVV: “Ideale beslissing”

Jeffrey Gits keert na de zomer terug bij de club waar het allemaal voor hem begon: IVV. Hij gaat daar samenspelen met zijn goede vriend Alex Treuren die een aantal weken geleden al bekendmaakte de overstap te maken.

VV Monnickendam

Gits komt over van VV Monnickendam dat in de eerste klasse speelt. De club stond na 17 wedstrijden op de dertiende plaats in de competitie, totdat de competitie door het coronavirus werd stilgelegd. Komend seizoen komt VV Monnickendam opnieuw uit in de eerste klasse, maar dan zonder Gits.  “Ik wilde gewoon weer in de buurt en met mijn vrienden voetballen”, legt de aanvaller zijn keuze voor IVV uit.

Terugkeer op oude nest

De carrière van Gits begon in de jeugd van De Volewijckers, Zeeburgia en OSV, waarna hij voor IVV uitkwam. “Waarom ik ooit bij IVV ben weggegaan? Destijds gingen enorm veel spelers weg, dus dat was voor mij eveneens het juiste moment om te vertrekken.” Hij vervolgde zijn loopbaan bij OSV, HBOK en VV Monnickendam, maar dit seizoen begon een terugkeer naar IVV weer te kriebelen. “Het ging eigenlijk via via. Alex (Treuren, red.)  maakte eerder al bekend bij IVV terug te keren. Met hem heb ik vroeger zaalvoetbal en een jaar bij IVV gespeeld, dus die ken ik goed. Zodoende heb ik via hem weer contact met de club gekregen. Toen is het heel snel gegaan.”

De club en speler bereikten overeenstemming, waardoor Gits volgend seizoen weer bij IVV is te bewonderen. “De club verwacht volgend seizoen vooral van mij assists en doelpunten. Die kan ik ze brengen. Wat ik van ze verwacht, is dat alles netjes op orde is, het goed geregeld is en ik lekker kan voetballen. Ik weet precies waar ik terugkom en ken alle mensen bij de club, dus dat geeft me inderdaad een fijn gevoel. Voor mij is het gewoon een ideale beslissing.”

Aanvallende kwaliteiten

IVV is zeer blij dat Gits de selectie volgend seizoen komt versterken. “Jeffrey voegt met zijn aanvallende kwaliteiten en ervaring veel toe aan onze selectie. Daarnaast heeft hij vroeger bij IVV gespeeld, komt hij uit de buurt en past hij goed bij onze vereniging. We zijn dus heel blij met zijn komst”, aldus voorzitter Denis Brouwer.

Tekst: Jordi Smit
Foto: VV Monnickendam

Alex Treuren voelt zich goed bij terugkeer naar IVV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV