Home / Algemeen / ADO’20 bezorgt foutloze koploper TOB eerste nederlaag

ADO’20 bezorgt foutloze koploper TOB eerste nederlaag

TOB is de foutloze status in de zaterdag vierde klasse B kwijt. Na zeven zeges op rij moest de ploeg van Remco van Twiller in de slotfase buigen voor achtervolger ADO’20: 1-2. De Amsterdammers blijven wel koploper.

Op basis van de eerste helft was de nederlaag terecht. Vanaf het eerste fluitsignaal was ADO’20 de bovenliggende partij. De Heemkerkers hadden een overtal op het middenveld waardoor de thuisploeg regelmatig overlopen werd. Dit resulteerde binnen vijf minuten in de eerste grote kans: Rick Prins schoot in kansrijke positie voorlangs. De openingstreffer voor ADO’20 leek een kwestie van tijd te zijn, maar de bezoekers gingen hier slordig mee om.

TOB zette daar sporadisch iets tegenover en kwam niet verder dan een gevaarlijk ingedraaide hoekschop van José Bebeto Ngeze die voorlangs ging. Na 28 minuten kwam ADO’20 alsnog aan de leiding, hoewel het daar wel de hulp van TOB voor nodig had. De tot dan toe uitstekend keepende Jeffrey Janssens kreeg een afstandsschot van Koen de Ruijter niet onder de controle. In een poging de bal alsnog te pakken, legde hij Prins. De scheidsrechter kon niets anders doen dan een penalty toekennen, die onberispelijk werd binnengeschoten door Max Kroes: 0-1.

ADO’20 hield de initiatief, alleen vergaten ze het duel voor rust al te beslissen. Die onderbreking kwam voor TOB als geroepen. Na de hervatting kwam de thuisploeg meer onder de Heemskerkse druk uit. De gelijkmaker kwam een beetje uit de lucht vallen. Jordy Klein leverde de bal af op het hoofd van Tim van Horn, die van dichtbij voor de 1-1 zorgde.

In het laatste half uur werd het duel meer een boeiend gevecht dan dat er sprake was van goed voetbal. Beide keepers kwamen niet meer in de problemen, hoewel scheidsrechter Van den Broek vergat een strafschop aan TOB te geven toen Donny Geel achterover werd getrokken. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, totdat ADO’20 in de allerlaatste minuut alsnog toesloeg. Boyd van der Meij kon ongehinderd voorzetten en Ramon van der Helm kopte op de fraaie wijze de 2-1 binnen.

De eerste nederlaag voor TOB was een feit. De Amsterdammers blijven koploper, maar zowel ADO’20 als Beverwijk heeft minder verliespunten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.