Home / Vierde Divisie Zondag A / ADO’20 effectief tegen Kon. HFC

ADO’20 effectief tegen Kon. HFC

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor HFC, waarbij de neutrale toeschouwer zich afvroeg waar ADO’20 de koppositie aan te danken had. Er viel bij de Heemskerkers geen goede pass te ontdekken. HFC speelde in aanvang zonder de centrale verdediger Roy Verkaik die, wegens verplichtingen elders, niet op tijd aanwezig kon zijn. Zijn afwezigheid bleek een gevoelige aderlating voor HFC net als het niet spelen van de geschorste Rutger de Vries.

Binnen twee minuten had HFC al twee corners te pakken. Bij de tweede corner ontstond paniek in de ADO’20 defensie. Martijn Tjon-A-Njoek probeerde het uit de draai maar zijn inzet werd door Raymon de Nijs van de doellijn gehaald. Ook een vrije trap van Bart Nelis zorgde voor onrust in de Heemskerkse verdediging. Doelman Zonneveld was niet blij met de druk van HFC waardoor zijn uittrappen geen medespelers bereikten. Linksachter Bryan Simons bleek de zwakste schakel maar HFC verzuimde, op een paar minuten na, om hem en de doelman nog meer onder druk te zetten. Na ruim een kwartier kantelde de wedstrijd. De eerste de beste snelle uitval van ADO’20 bracht Rick Neele alleen voor HFC doelman Van Rossum. Met een prachtige lob verschalkte hij de doelman 1-0. Vanaf dat moment liep HFC achter de feiten aan. ADO’20 speelde hun geliefde spelletje weinig combinaties maar de bal snel naar voren spelen op de snelle aanvallers. HFC moest terug en als ze er wel uit kwamen stonden de voorwaartse buitenspel. Zo kopte Marc Baardman vanuit deze positie op de lat.

Twan Elfers, de vervanger van Verkaik maakte hands in het strafschopgebied maar de scheidsrechter weigerde ADO’20 een penalty te geven. Elfers maakte een nerveuze indruk en hij verloor, ondanks zijn lengte, vrijwel ieder kopduel, dodelijk voor een verdediger.

ADO’20 aanvaller Benny Kleine zag zijn inzet net voorlangs het doel gaan en de gevaarlijke Frank Zinhagel kopte de bal uit een corner rakelings langs de paal. Nadat Kleine in de veertigste minuut een lobje net over het doel zag gaan was hij wel doeltreffend bij een voorzet van Zinhagel en tikte de bal, geheel vrijstaand, achter Van Rossum 2-0.

Verkaik maakte alsnog zijn opwachting in de tweede helft ten koste van Elfers en Jochem Lindenhovius stond zijn plaats af aan Wouter Haarmans. Even bleek HFC een kans te krijgen toen doelman Zonneveld ver uit zijn doel was gekomen en Hakim Ajnaoua het duel met hem aan ging, maar Ajnaoua miste de controle over de bal. Zinhagel schoot uit alle standen op het doel maar had daarbij weinig geluk. Aan de kant van HFC verdiende een volley en later een schot van Haarmans een beter lot. Een kwartier voor het einde was het middenvelder Rick Neele die een snelle uitval afrondde 3-0. Aan dit doelpunt kleefde een buitenspel luchtje maar scheidsrechter Migchelbrink wilde daar niets van weten. De wedstrijd werd afgesloten met opnieuw een mooi lob ditmaal van Zinhagel die daarmee de kroon op zijn goede werk zette

4-0. Een volledig verdiende zege van ADO’20 was daarmee een feit. ADO’20 liet zien waarom zij bovenaan de ranglijst prijken, gewoon zonder echt goed te spelen heel effectief de kansen te benutten. ADO’20 gaat zondag op bezoek bij de nummer twee Leonidas en HFC ontvangt thuis de nummer drie Alphense Boys.

Verslag: Eric van Westerloo