Adri Looijen volgt Ab Persijn op bij Monnickendam

VV Monnickendam neemt aan het einde van het seizoen afscheid van trainers Ab Persijn (stopt) en Ronald Dooijeweerd (vertrekt naar RKVV Velsen). Daarvoor in de plaats komt hoofdtrainer Adri Looijen over van DZS.

Zijn huidige club komt uit in de vierde klasse zaterdag. Toen eersteklasser Monnickendam in gesprek wilde, hoefde hij daarom niet lang na te denken. “Eerlijk gezegd hoopte ik altijd al dat ik deze kans een keer zou krijgen. Ik ben daarom erg blij dat het is gelukt”, vertelt Looijen. “Nadat Ab en Ronald hun vertrek aankondigden, ben ik gaan zitten met het bestuur. Dat gesprek verliep prima: we hadden een goede onderlinge klik. Een week erna ben ik met de spelersgroep gaan zitten, wat eveneens positief was. Toen waren we al dezelfde dag eruit.” Door de gesprekken en zijn persoonlijke kennis over de regio, weet de oefenmeester al aardig wat hij bij Monnickendam kan verwachten. “Het clubgevoel is denk ik vergelijkbaar met IVV, waar ik in het verleden vijf jaar trainer was. Het dorpse is ook bij deze club belangrijk, al moeten we natuurlijk vooral presteren.”

Monnickendam promoveerde onder leiding van Persijn de afgelopen vijf jaar van de derde naar eerste klasse. Waar het vorig seizoen tijdens de coronastop op de dertiende plaats in de competitie stond, was de club dit voetbaljaar na vier wedstrijden hekkensluiter. Looijen heeft echter alle vertrouwen erin dat Monnickendam goed genoeg is voor de eerste klasse. “We moeten de selectie in de breedte wat versterken, zodat in het geheel de kwaliteiten omhoog gaan. Dan moet het goedkomen.” De oefenmeester heeft al wat spelers op het oog, die hij de komende periode wil benaderen. “Ik hoop in iedere linie een versterking te halen. Gelukkig ken ik veel spelers uit de regio, waardoor ik grotendeels weet wat de kwaliteiten binnen onze selectie zijn.” Looijen hoopt vervolgens met zijn versterkte selectie in de eerste klasse te blijven. “Dat is ook de ambitie van de club. We willen een goede middenmoter in de eerste klasse worden.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)