AFC: “Band met Rijnsburgse Boys gelukkig sterker dan slechte gedrag van klein groepje”

AFC-voorzitter Ad Westerhof heeft in een officiële verklaring op de website van de club opnieuw gereageerd op de gebeurtenissen tijdens AFC-Rijnsburgse Boys. Zaterdag zouden er antisemitische leuzen te horen zijn geweest van enkele Rijnsburgse supporters, die in grote getallen naar het duel in de Tweede Divisie waren gekomen.

“De wedstrijd verliep sportief en kende een uitslag van 1-1 waar iedereen, gezien het spelbeeld, mee kon leven”, begint Westerhof. “Jammer genoeg hebben een aantal individuen van de ‘supporters’ van de tegenpartij zich misdragen in woord en daad. Het bestuur van AFC is geschrokken van dit incident en is boos over het gedrag van die kleine groep. Nadrukkelijk vermelden wij dat het om een kleine groep zich supporter noemende Rijnsburgers ging en het zeker niet de massaal meegereisde gezellige en meelevende supportersschare was.”

De inzet van het bestuur van Rijnsburgse Boys, met voorzitter Ad Hendriksen in het bijzonder, heeft ‘de club goedgedaan’ en ‘is prijzenswaardig’. “De aanwezige bestuursleden van AFC en van onze tegenstander hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat de even dreigende situatie na de wedstrijd goed onder controle werd gebracht. Jammer dat een klein groepje dronken aanhangers zo’n mooie middag voor velen heeft verpest. Onze vriendschappelijke band met Rijnsburgse Boys is gelukkig sterker dan dit slechte gedrag van dat kleine groepje.”

Rijnsburgse Boys keurde het gedrag van enkele supporters openlijk af en kondigde aan een onderzoek in te starten, waarna maatregelen zouden kunnen volgen. “Zodra alle feiten duidelijk zijn zal het bestuur, in nauw overleg met de commissie Normen en Waarden binnen onze vereniging, vanzelfsprekend passende maatregelen nemen tegen degenen die de club in diskrediet hebben gebracht en dit communiceren aan het bestuur van AFC. Op voorhand biedt het bestuur van Rijnsburgse Boys zijn oprechte excuses aan aan AFC, het bestuur, de leden, supporters en aanwezigen op sportpark Goed Genoeg.”

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC