AFC begint met uitwedstrijd in het kampioenschap van Nederland

De loting voor het kampioenschap van Nederland is bekend. AFC, de kampioen van de Topklasse Zondag, zal zijn eerste wedstrijd bij de kampioen van de Topklasse Zaterdag moeten spelen. Over twee wedstrijden gaan deze twee teams uitmaken wie er algeheel amateurkampioen van Nederland wordt.

De eerst wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 17 mei. De return zal een week later op Sportpark Goed Genoeg gehouden worden. AFC zou dan op eigen veld de beste amateur club van Nederland kunnen worden.

Wie de tegenstander van AFC zal worden is nog niet bekend. In de Topklasse Zaterdag maken vijf ploegen kans om kampioen te worden. Tussen nummer één GVVV en nummer vijf Rijnburgse Boys zit maar twee punten verschil. Theoretisch gezien zou Kozakken Boys ook nog kans maken op de titel, al lijkt een gat van vier punten te groot om nog te overbruggen.

Voordat de strijd tussen de twee kampioenen los zal barsten, zullen er eerst nog twee competitierondes gespeeld moeten worden. Eerst gaat het team van Willem Leushuis op 4 mei op bezoek bij VVSB, waarna op 11 mei AFC-JVC Cuijk op eigen veld de afsluiting van het seizoen zal zijn. Na deze twee rondes is ook bekend bij wie AFC op bezoek mag komen op 17 mei voor de strijd om het algemeen amateurkampioenschap.

Of de wedstrijden ook definitief op 17 en 24 mei gespeeld gaan worden is nog niet zeker. Zekerheid is er pas als de zaterdag kampioen bekend is. IJsselmeervogels speelt op 17 mei in ieder geval de bekerfinale tegen JOS Watergraafsmeer. het enig dat momenteel zeker is, is dat AFC eerst een uitwedstrijd speelt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)