WEDSTRIJD

AFC blijft met een man minder overeind tegen Koninklijke HFC

In de Tweede Divisie heeft AFC een punt overgehouden aan het duel met de oudste club van Nederland. Tegen Koninklijke HFC werd het aan De Boelelaan 2-2. Door een rode kaart voor Derre Kwee speelde AFC ruim een half uur met een man minder.

De start voor de Amsterdammers was voortvarend. Met de door trainer Wetzel in genade aangenomen Jonathan Richard terug in de basis en Mark van den Boogaart weer op het middenveld kende  AFC kende een goede start tegen het dit seizoen goed presterende Koninklijke HFC al moest het wel toezien dat Wessel Boer al na zes minuten de bal net langs de paal schoof.

Na twaalf minuten kwam AFC op voorsprong. Scheidsrechter Berben kende een strafschop toe na een overtreding van Andre Morgan op Eelke de Graaf. Aanvoerder Magid Jansen zorgde voor de 1-0 door doelmam Tom Boks te passeren. AFC vergat daarna door te drukken en een tweede treffer te maken. Milan Hoek  en Eelke de Graaf waren dichtbij , maar Boks was een sta in de weg. In de slotfase van de eerste helft was HFC dichtbij de gelijkmaker, maar Sterling (omhaal), Van Son en Tamerus wisten Zonneveld niet te passeren.

Foto Tom Poederbach | Derre Kwee is vol ongeloof na zijn rode kaart

Al snel na rust lag de gelijkmaker er in. Gertjan Tamerus krulde een vrije trap van net buiten de zestienmeter over de muur langs Zonneveld (1-1). Niet snel daar (56e minuut) moest AFC met een man minder verder omdat Derre Kwee direct de rode kaart wegens een pittige overtreding op Sterling. Het bracht de ploeg van Wetzel niet van de leg want nog geen tien minuten later zorgde Thomas van den Houten met zijn derde treffer van het seizoen voor een nieuwe voorsprong (2-1).

Foto Tom Poederbach | Thomas van den Houten viert zijn derde treffer van het seizoen en de 2-1 voor AFC

Wie anders dan Roy Castien (zijn elfde goal van het seizoen) zorgde twintig minuten voor tijd voor de 2-2. Ondanks het ondertal bleef AFC goed in de race en het was aan doelman Boks (kans Eelke de Graaf, zie foto boven) te danken dat AFC in de slotfase niet tot scoren kwam.

Ondanks het punt is AFC afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst omdat Jong Sparta zaterdag wist te winnen van koploper Katwijk. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie. Morgen een samenvatting van het duel.