AFC boekt eerste zege op bezoek bij DVVA

AFC heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. Op sportpark Drieburg kwam het elftal van Wessel Colijn tegen DVVA met 2-0 achter. Dankzij een knappe comeback won AFC het duel alsnog met 2-3. Door dit resultaat hebben beide Amsterdamse verenigingen drie punten in de zaterdag tweede klasse A.

AFC kwam goed uit de startblokken en was via schoten van  Soefian Ben Abdeslam en Gijs Niehe al snel gevaarlijk. In de tiende minuut was DVVA voor het eerst dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Sjoerd Geers werd fraai over de lat getikt door doelman Berghuis. Het tempo lag in de openingsfase erg hoog en het spel golfde op en neer. In de twintigste minuut wist de thuisclub voor het eerst het net te vinden nadat Geers een voorzet van Van Vliet fraai binnen tikte.  Tien minuten later stond AFC met 2-0 achter. Ditmaal was de AFC-defensie erg slordig en kon Geers zijn tweede van de middag achter Berghuis koppen. De uitploeg ging na dit doelpunt direct op jacht naar de aansluitingstreffer en kreeg snel loon naar werken. Niehe knalde het leer zeer fraai tegen de touwen en zorgde zo voor de 1-2.

20140920_161552

Na de onderbreking was het tempo minder hoog dan in het eerste bedrijf. In de 60ste minuut kreeg DVVA een levensgrote kans om de bezoekers opnieuw op een grote achterstand te zetten. Mark van den Hoek kon alleen op doel af, maar stuitte op doelman Berghuis. Na deze kans nam AFC het heft in handen en kwam het in de 70ste minuut verdiend op gelijke hoogte.  Via een aanval door het hart van de DVVA-verdediging kwam de bal bij Andre Morgan. De aanvaller zag zijn kans schoon en schoot de 2-2 overtuigend tegen de touwen.

De thuisclub leek een kwartier voor tijd weer op voorsprong te komen, een kopbal van Guus Verhaar werd echter ternauwernood van de lijn gehaald. Direct na deze situatie volgde er een lange trap richting DVVA-doel. Doordat de defensie van de thuisclub enorm stond te schutteren veroverde Ben Abdeslam de bal en passeerde hij Van de Poppe. De 2-3 zorgde voor dolle vreugde bij de AFC-spelers en trainer Wessel Colijn. In de slotfase was DVVA geknakt en kreeg AFC nog enkele kansen om de score uit te breiden. Doordat er niet meer werd gescoord eindigde het duel in een 2-3 zege voor het elftal uit Amsterdam-Zuid.

20140920_160314 (1)

DVVA-coach Sjaak Tersteeg na afloop. “Op dit moment is de defensie onze achilleshiel . Net als vorige week verliezen we door geklungel achterin. Maar we hadden in de tweede helft ook een levensgrote kans om de wedstrijd te beslissen. Helaas gebeurde dit niet en verliezen we deze wedstrijd.” AFC-trainer Wessel Colijn was uiteraard een blij man: “Het gaat de goede kant op. We hebben dit jaar na drie duels al meer punten dan in de afgelopen twee seizoenen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi. Mijn elftal kwam vandaag sterk terug en toonde een bepaalde spirit waar ik enorm van kan genieten.”