AFC – Castricum krijgt mogelijk nog een staartje wegens spelerspas

AFC won afgelopen zaterdag met 3-0 van Castricum. Toch lijkt er nog een staartje aan deze wedstrijd te zitten. AFC-speler Floris Dokkum kwam namelijk binnen de lijnen met een verlopen spelerspas. De verhalen over wat er nu precies aan de hand was lopen nogal uiteen.

Voorafgaand aan de wedstrijd bleek Dokkum over een verlopen spelerspas te beschikken. Na overleg met zowel de scheidsrechter als Castricum is toen alsnog besloten om de wedstrijd, met Dokkum in de gelederen, te spelen.

Volgens Castricum-trainer en Amsterdammer Charles Loots zou AFC in de rust met een nieuwe spelerspas komen. “Vooraf gaf het systeem aan dat Dokkum zijn pas was verlopen. Dat is slordig van AFC, maar zonder pas mag je niet spelen. Daar hebben wij bezwaar tegen gemaakt maar de scheidsrechter besloot alsnog om de wedstrijd door te laten gaan.”

“We hebben de wedstrijd terecht verloren en Dokkum is natuurlijk gewoon lid van AFC. Het ligt nu bij de KNVB om een beslissing te maken en wat deze wordt maakt me verder niet uit. Ik ga er gewoon vanuit dat we met 3-0 hebben verloren”, voegt Loots er verder nog aan toe.

Dokkum zelf wilde niet reageren op het incident. De middenvelder had naar eigen zeggen te weinig verstand van zaken. Ook teammanager Tim de Groot hield het bij een korte reactie: “De spelerspas van Dokkum was inderdaad niet aanwezig. Maar hij was gewoon speelgerechtigd. Ik wacht nog op een officiële reactie van de KNVB maar ik denk dat de 3-0 overwinning gewoon blijft staan. Het gaat hier gewoon om een storm in een glas water.”

Als de KNVB besluit dat Dokkum ten onrechte heeft meegedaan dan zou AFC wel eens punten in mindering kunnen krijgen, dreigt er misschien een schorsing voor Dokkum en kan de wedstrijd in zijn geheel worden overgespeeld.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)