Foto Hans van Beek: AFC won eerder dit eizoen van Amstelveen

AFC doet goede zaken en wint van Amstelveen Heemraad

AFC heeft de belangrijke wedstrijd in de zaterdag tweede klasse A tegen Amstelveen gewonnen met 4-2. Het had wel wat voeten in de aarde om de wedstrijd te kunnen spelen. Geen hoofdveld, want dat moest worden gespaard vond het bestuur. Geen tweede veld, of moet dit veld een zandbak worden genoemd, want die werd afgekeurd door de scheidsrechter vanwege het ontbreken van een lijn van het zestienmeter gebied. Het werd uiteindelijk het kunstgrasveld naast de kantine. Een beetje knullig voor een club als AFC dat het zijn zaakjes niet op orde heeft. Maar goed, met ruim een kwartier oponthoud ging de wedstrijd dan eindelijk van start.

7P9K6327

Al na vijf minuten kon scheidsrechter van der Laak de bal op de stip leggen voor Amstelveen. Levy Piqué werd onderuit getrokken door Justin Swart, maar van der Laak zag er geen strafschop in. Tien minuten later deed hij dat wel aan de andere kant. Soufian ben Abdeslam kwam alleen op Jorn Oerlemans af en die bleef goed kijken en tikte de bal voor zijn voeten weg. Deze ging echter theatraal naar de grond en van der Laak wees resoluut naar de stip. David Weinstein wist wel raad met deze buitenkans en schoot onberispelijk de 1-0 binnen. Amstelveen was daarna even de weg kwijt en grossierde in foute keuzes en slordig balverlies. Het was dat AFC zijn vizier niet goed had staan en zelf ook slordig speelde dat de 1-0 tot de rust in tact bleef.

7P9K6325

Na rust ging het snel. Binnen 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. In de 52e minuut was er de overtreding op Dennis Spitteler van Amstelveen, maar niet in de ogen van de scheidrechter en AFC had vrij baan. Dwayne Wondel slalomde door de openliggende verdediging van Amstelveen en scoorde beheerst de 2-0. Een minuut later deed Thijs de Graaf hetzelfde en met een 3-0 voorsprong kon AFC de wedstrijd gemakkelijk uitspelen.

7P9K6350

Maar net als in de laatste wedstrijden rechtte Amstelveen zijn rug in het laatste kwartier. Een drietal wissels brachten nog wat vuur in de ploeg en de druk werd opgevoerd. Een corner van Amstelveen werd goed verdedigt door AFC en met een vlijmscherpe counter, en de tweede goal van Dwayne Wondel, kwam AFC op een comfortabele 4-0. Gelijk daarna bracht Robert Lesmeister toch weer wat hoop in de harten van de Amstelveen supporters, want een snelle aanval via Jurrit Wilhelmus, werd de 4-1. Daarna nog een aantal kansen, waarbij Ramon Essed op de valreep nog de 4-2 wist binnen te tikken, maar de verdiende overwinning van AFC was een feit.

7P9K6471Door dit resultaat komt AFC wat verder af van de onderste plaatsen en zij kunnen volgende week tegen de nummer laatst, Hellas Sport, verder afstand nemen. Amstelveen ziet door de nederlaag de ploegen boven de streep weglopen en zal, met het loodzware programma met WV-HEDW thuis en Beursbengels uit, alles uit de kast moeten halen om punten te gaan pakken.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!