Home / Algemeen / AFC doet goede zaken na ruime winst op Castricum

AFC doet goede zaken na ruime winst op Castricum

AFC heeft in de tweede klasse A een uitstekende overwinning geboekt op Castricum. De ploeg van trainer Benno Nihom was met 3-0 te sterk voor de bezoekers. AFC blijft daardoor zonder puntverlies op eigen veld. De winst kwam echter pas na rust tot stand.

AFC begon fel aan de wedstrijd en zette de Castricumers meteen onder druk. Dit leverde na vijf minuten een kans op voor Thijs de Graaff. Hij verscheen uit een ingooi voor het doel van Castricum keeper Marius Jansen maar kopte naast. Hierna kwam Castricum beter in de wedstrijd en kreeg het na een kwartier zijn eerste kans, maar rechtsbuiten Maarten van Duivenvoorde stuitte op de voeten van doelman Jort Berghuis. Twee minuten later was van Duivenvoorde opnieuw te snel voor de defensie van AFC. Hij gaf goed voor maar het schot van spits Elario Zweet werd goed geblokt door Willem Deetman.

image2 2

Halverwegen het eerste bedrijf kwam AFC met de schrik vrij toen aanvoerder Floris Dokkum een schot van Sebastiaan Weber van de lijn haalde. Diezelfde Dokkum mocht na een half uur spelen aanleggen voor een indirecte vrije trap in de zestien nadat een speler van Castricum de bal tussen zijn benen had geklemd. De uithaal van Dokkum werd echter geblokt. Vlak voor rust kon Mitchel Faerber AFC op voorsprong zetten maar hij faalde oog in oog met Jansen. In de blesuretijd van de eerste helft kwam AFC nog bijna op achterstand toen Daan Hamaker zijn afstandschot over zag gaan.

image2
In de tweede helft was het AFC dat in de 53e minuut de score opende. Thijs de Graaff schoot een mooie steekpass via de binnenkant van de paal binnen. AFC controleerde en domineerde hierna de wedstrijd. Het kwam in de 73e minuut dan ook verdiend op 2-0 toen Joey Singels na een prachtige actie op links voorgaf en Thijs de Graaff voor zijn tweede van de middag tekende.

Buiten een kopkans voor Castricum middenvelder Joris Schekkerman kwam AFC niet meer in de problemen. Wessel Westerhof had tot twee keer toe de 3-0 op zijn schoen maar zag eerst een volley over gaan en vervolgens zijn schot geblokt worden. In de blessuretijd zorgde Mels Otsen met een gekruld schot in de verre hoek voor de 3-0 eindstand.

AFC doet met de drie punten goede zaken en gaat Castricum voorbij op de ranglijst. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Send this to a friend