AFC één van de drie amateurclubs bij laatste zestien TOTO KNVB Beker

Naast tweededivisionist AFC hebben nog twee amateurclubs zich geschaard bij de laatste zestien in de TOTO KNVB Beker. Ook competitiegenoot Kozakken Boys en derdedivisionist ODIN’59 slaagden erin te stunten tegen een profclub.

Het is voor het eerst dat een Amsterdamse amateurclub in de achtste finales zit. Eerder lukte het AFC (2005) en DCG (1992) om de derde ronde te bereiken, maar dat was destijds nog niet de laatste zestien. Naast AFC, dat met 1-0 van TOP Oss won, en dus Kozakken Boys en ODIN’59 zijn er nog vier clubs uit de Keuken Kampion Divisie en negen eredivisionisten in de strijd om de felbegeerde dennenappel.

Afbeelding: KNVB

De loting voor de achtste finales is zaterdagavond om 23:00 uur op FOX Sports, aan het einde van De Eretribune. Deze zal worden verricht door Etienne Vaessen en Darren Maatsen, die met RKC Waalwijk voor een grote verrassing zorgden door PSV uit de beker te knikkeren. De loting is ook te volgen via de website van de TOTO KNVB Beker. De uitkomst is zaterdagavond te vinden op onze website. De wedstrijden worden gespeeld op 18, 19 en 20 december.

Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC