AFC en Amstelveen winnen

AFC en AmstelveenHeemraad hebben beiden gedaan wat ze moesten doen. Namelijk winnen! AFC blijft in het spoor van koploper Aalsmeer door Opperdoes met 3-0 te verslaan. Amstelveen pakte belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Sinds lange tijd werd er weer eens gewonnen. In Amstelveen werd Hellas Sporty met 5-2 verslagen.

AFC speelde een oppermachtige wedstrijd tegen Opperdoes. AFC had van het begin tot het einde controle over de wedstrijd en de doelpunten konden niet uitblijven. Na 8 minuten was het al raak, al was het wel een eigen doelpunt van de gasten. Net voor rust werd het 2-0 door Jasper Blonk, de assist kwam van Christiaan Uittenbosch. in de tweede helft hetzelfde beeld. AFC controleert en valt aan tegen een onmachtig Opperdoes. Het laatste doelpunt viel in de 85e minuut. Soufian Ben Abdeslan deed het voorbereidende werk en Flip de Jong rondde af. Volgens trainer Jeroen Brussee zijn er nog volop kansen op het kampioenschap.
Brussee:’Aalsmeer gaat nog punten verliezen, dat weet ik zeker. Als wij zo door draaien gaat het nog heel spannend worden.’

“Eindelijk, eindelijk, eindelijk”, glunderde teammanger Marcel Havermans na afloop van het gewonnen duel van Amstelveen tegen Hellas Sport. “Dit hadden we zo nodig en nu gaan we door”. Al weken is het steeds net niet  voor de ploeg van Rene Rooth. Tegen directe de concurrent uit Zaandam was het al na tien minuten raak. Maar niet voor de thuisploeg! Een vrije trap werd goed binnengeschoten. Levy Pique maakte acht minuten later de verdiende gelijkmaker en vlak voor rust werd het eindelijk 2-1 door Martijn Mak. Amstelveen had in die fase al met 4-1 voor moeten staan, maar het gebrek aan scorend vermogen deed de ploeg al vele keren dit seizoen de das om. Vandaag echter niet. A-junior Robin Tromp maakte vlak voor rust uit een vrije trap de 3-1. Waar de 4-1 uitbleef werd het toch weer spennend toen de gasten met nog enkele seconden te gaan tot de rust de 3-2 maakte.. De overwinning kwam na rust echter niet meer in gevaar. Martijn Mak en Auke Boerema bepaalde de eindstand op 5-2.

Ook Castricum, concurrent van AFC en Aalsmeer, won haar wedstrijd. BOL werd met 5-1 verslagen. Voor de thuisplkoeg scoorde Sebastiaan Weber en Niels Popping twee keer. De eerste treffer werd gemaakt door Stef Zeilstra.