AFC en AMVJ grote winnaars

In de tweede klasse A zijn AFC en AMVJ de winnaars van het weekend. AFC versloeg Hellas Sport in Zaandam met 1-4 terwijl AMVJ op eigen veld won van TOB met 3-1. De concurrenten voor de koppositie verspeelden punten. Aalsmeer kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Overbos en Castricum verloor van Monnickendam.

Na de nederlaag van vorige week tegen Aalsmeer was AFC op zoek naar revanche. Trainer Jeroen Brussee: “Ik keek behoorlijk tegen deze wedstrijd op. Thuis hadden  we het ook moeilijk met ze. Daarnaast was het ook nog zo dat we bij een nederlaag af zouden haken voor de titel”. Zover kwam het niet. Via snelle combinaties kreeg de ploeg steeds meer de overhand en een treffer kon niet uitblijven. Het was uiteindelijk Ben van Kessel die voor de 0-1 zorgde middels een prachtig afstandschot. Vanaf twintig meter schoor hij de bal in de kruising. Vlak voor rust bracht Soufian Abedeslam de score op 0-2. Brusse: “Dat was natuurlijk een ideaal moment. Zeker toen we na rust ook nog eens heel snel de 0-3 maakte via Japser Blonk”.  Na de tegetreffer kwam AFC ook niet eens meer in gevaar. Doelpuntenmaker Jasper Blonk gaf knullig een penalty weg. De 1-4 was een eigen doelpunt. Brussee: “We doen hele goede zaken dit weekend en dus weer vol mee voor de titel. We hebben er ook de ploeg voor. Ik heb er alle vetrouwen in.”

AMVJ keek bij rust nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen rode lantaarndrager TOB. Na rust herstelde de ploeg van Maurice Kuijpoer zich door als nog met 3-1 te winnen. (later meer)

Aalsmeer stond bij rust met 1-0 voor tegen Overbos.  In de tweede helft moest het toch toezien dat het 1-1 werd. (later meer)

Het degradatie treffen tussen BOL en Amstelveen eindigde in 1-1. Amstelveen stond bij rust met 1-0 voor door een doelpunt van Martijn Mak. “Dat 0-1 de ruststand was was opmerkelijk”, volgens manager Marcel Havermans, “we hadden met 3-0 voor kunnen staan maar ook met 2-1 achter”. Na de rust werd het toch 1-1 en moest Amstelveen  met tien man verder omdat Tim Boelrijk van het veld moest waar BOL wel met elf mocht blijven staan. Door het gelijke spel blijft de ploeg van Rene Rooth in acuut degradatie gevaar.