AFC en Monnickendam spelen spectaculair gelijk: 3-3

In de zaterdag tweede klasse A neemt de spanning met de week toe. Veel ploegen maken aanspraak op de titel. Kandidaat AFC speelde in en tegen Monnickendam met 3-3 gelijk. Drie strafschoppen en een gelijkmaker in de aller laatste seconde zorgde voor een spectaculaire wedstrijd.

AFC-trainer Wessel Colijn: “Dit was echt een prachtige wedstrijd. Zeker voor de neutrale toeschouwer. Natuurlijk wil je het liefst winnen. Zeker als je de laatste seconde nog met 3-2 voor staat. Maar we stonden ook met 2-0 achter dus als je het zo bekijkt mag je ook niet klagen. Het gelijkspel was verdiend.”

Na acht minuten keek AFC al tegen een achterstand aan. Een overtreding op de rand van de zetienmeter werd bestraft met een penalty die door Schaaf onberispelijk werd binnen geschoten.  Acht minuten later stond Schaaf weer achter de bal op elf meter va het doel. Ook deze keer was hij koel en zette Monnickendam op een 2-0 voorspong.

_MG_8004

De ploeg van Wessel Colijn kreeg vlak voor de rust de uitgelezen mogelijkheid om iets terug te doen maar Murat Onal faalde vanaf elf meter. Zijn inzet belandde op de paal. Colijn: “ Los van het feit dat we die strafschop missen moet ik toegeven dat Monnickendam in de eerste helft gewoon de betere ploeg was. De tweede helft liep het in ieder geval een stuk beter bij ons en zijn we goed terug gekomen.”

Direct vanaf de aftrap maakte de Amsterdammers de 2-1.  Op aangeven van Gijs Roodbeen scoorde Onal nu wel.  Niet veel later was het zelfs gelijk.  Roodbeen was er als de kippen bij om de rebound van doelman Yort Willems binnen te schieten (2-2).

Met nog een bijna een complete helft voor de boeg kon de wedstrijd alle kanten op. Vijf minuten voor tijd leek AFC de gelukkige winnaar te worden. Murat Onal maakte zijn gemiste strafschop goed door een vrije trap knap binnen te schieten, 2-3. Alles en iedereen bij AFC vierde de ege al maar in de aller laatste seconde van de wedstrijd zorgde  Barry de Wolf, eveneens uit een vrije trap, voor de toch wel verdiende gelijkmaker.

_MG_8078

Colijn: “Het is een bizarre competitie. Koploper AMVJ verliest, wij spelen gelijk. Alles kruipt weer dichter naar elkaar toe. Volgende week spelen we thuis tegen AMVJ. Dat zou voorlopig wel eens de laatste wedstrijd kunnen worden want ik denk dat de winter er nu echt aan komt.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 2A. Later ook nog verslagen van AMVJ-Marken en HBOK-NFC.

Foto’s Tom Poederbach

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)